Στο σφυρί το διαμαντένιο ρολόι της Marylin Monroe

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο σφυρί το διαμαντένιο ρολόι της Marylin Monroe

Εάν ήταν σήμερα εν ζωή, την 1η Ιουνίου θα γιόρταζε τα 90ης γενέθλια. Μετά το θανατό της Merylin Monroe όμως, ο εορτασμός θα μετατραπεί σε δημοπρασία, όπου πολλά από τα πολυπόθητα αντικείμενα της ξανθιάς ντίβας, θα βγουν στο σφυρί για να πιάσουν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έως και 4 εκατ. δολάρια. Το πιο ξεχωριστό κομμάτι της συλλογής που θα δημοπρατηθεί είναι ένα ρολόι κοκτέιλ, όπως συνήθιζαν να τα ονομάζουν τότε, της εταιρείας Blancpain, το οποίο είναι διακοσμημένο με διαμάντια κι αναμένεται να πιάσει από 80.000 έως 120.000 δολάρια.

Το vintage ρολόι με το ιδιαίτερο μπρασελέτ είναι διακοσμημένο με 71 στρογγυλά και δύο οβάλ διαμάντια. Προέρχεται από τον Lee Stasberg, τον διάσημο ηθοποιοό, ο οποίος θεωρείται μέντορας της Monroe. Τόσο ο ίδιος όσο και η γυναίκα του, Paula, είχαν πολύ στενές σχέσεις με την διάσημη ηθοποιό και μετά το θάνατό της κληρονόμησαν εκτός από το ρολόι και άλλα αντικείμενά της, μετά από επιθυμία της ίδιας. O Stasberg πέθανε το 1982.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Julien, το ρολόι δεν έχει εκτεθεί ξανά στο κοινό ενώ πολλά από τα κομμάτια της συλλογής διατηρούνται αναλοίωτα στο χρόνο, όπως ακριβώς ήταν πριν η διάσημη ηθοποιός πεθάνει από υπερβολική δόση το 1962, σε ηλικία 36 ετών.

«Το καταπληκτικό με αυτό το αντικείμενο είναι ότι δεν έχει εκτεθεί ποτέ ξανά στο κοινό από τότε που η Monroe επιβίωσε το 1962», δήλωσε ο Martin Nolan, διευθυντής του Οίκου δημοπρασιών Julien στο Λος Άντζελες, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Νοεμβρίου στο Χόλιγουντ.

Η δημοπρασία θα περιλαμβάνει περισσότερα από 500 αντικείμενα, από πακέτα τσιγάρων Philip Morris μέχρι και ένα χρησιμοποιημένο κραγιόν Revlon στη ζωντανή κόκκινη απόχρωση «Bachelor’s Carnation» καθώς και κοσμήματα που ανήκαν στον πρώην σύζυγο της Monroe, τον μεγάλο παίκτη του μπέιζμπολ, Di Maggio.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη δημοπρασία που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ με αντικείμενα της ηθοποιού και ο οίκος δημοπρασιών πιστεύει ότι θα πιάσει από 2 έως 4 εκατ. δολάρια.

Τα ρολόγια Κοκτέιλ Blancpain

Από το 1930 κι έπειτα, η ορολογοποιΐα Blancpain γνωρίζει ιδιαίτερη άνοδο στη δημοτικότητα των ρολογιών για κυρίες ενώ η φήμη της αυξάνει με την κυκλοφορία του πρώτου ρολογιού με αυτόματο κούρδισμα για γυναίκες. Αν και τα ρολόγια δεν χαίρουν της αναγνώρισης άλλων οίκων όπως Cartier, Van Cleef & Arpels, ή Tiffany & Co., αυτό της Monroe, χρονολογείται από την περίοδο που η πλατίνα και τα διαμάντια, κι όχι η απόδοση και η λειτουργία καθόριζα την αξία ενός ρολογιού.



Πριν από τη δημοπρασία, τα σημαντικότερα κομμάτια από τη συλλογή της Monroe θα εκτεθούν στο κατάστρωμα του υπερωκεανίου Queen Mary 2 που θα πλεύσει από τη Νέα Υόρκη στο Σαουθάμπτον της Αγγλίας ενώ τα αντικείμενα θα παρουσιαστούν εκτός από το Λονδίνο και στο Λος Άντζελες.

Στο σφυρί το διαμαντένιο ρολόι της Marylin Monroe

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider