Τα selfie drones ήταν μόνο η αρχή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα selfie drones ήταν μόνο η αρχή

Ακόμη πιο επίδοξα είναι τα νέα σχέδια της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής drones για καταναλωτική χρήση, της κινεζικής SZ DJI Technology, η οποία όπως είναι γνωστό έχει δώσει μέχρι στιγμής την ευκαιρία σε χιλιάδες καταναλωτές να βγάλουν πανοραμικές selfies με τη βοήθεια των selfie drones.

Έχοντας να αντιμετωπίσει δεκάδες ανταγωνιστές η εταιρεία αισθάνεται την ανάγκη να αποδείξει ότι τα προϊόντα της δεν είναι μόνο τα περιώνυμα selfie sticks.

«Αυτή τη στιγμή, η DJI είναι ο βασιλιάς των drones σε επίπεδο αγοράς αλλά όχι ο βασιλιάς των drones ως εύχρηστων εργαλείων», σημειώνει Colin Snow, ιδρυτής της Skylogic Research, η οποία παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε οργανισμούς που χρησιμοποιούν drones. «Μπήκαν σε χωράφια που δεν γνωρίζουν καλά».

H εταιρεία, η οποία μετρά εννέα έτη λειτουργίας, αναπτύσσει μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAVs) για αγροτική και τοπογραφική χρήση. Πλέον έχει να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό δεκάδων άλλων εταιρειών του χώρου όχι μόνο στην Κίνα αλλά και στο εξωτερικό οι οποίοι έχουν ξεκινήσει να κατακλύζουν την αγορά με φθηνά drones τα οποία κοστίζουν από 10 δολάρια (παιχνίδια drones) έως 100 δολάρια (εξαρτήματα κλπ).

Ο αναλυτής για τον κλάδο τεχνολογίας Gerald Van Hoy της εταιρείας Gartner, επισημαίνει ότι η ανάπτυξη στην καταναλωτική αγορά drones θα αναπτυχθεί ραγδαία μέσα στα επόμενα χρόνια.

«Υπάρχει και μια ομάδα καταναλωτών η οποία θα αγοράσει ένα τέτοιο προϊόν αλλά δεν θα το χρησιμοποιήσει ποτέ. Μπορεί να είναι μια καινοτομία για αυτούς, η οποία όμως θα καταλήξει σε κάποια αποθήκη», αναφέρει.

Έτσι, η DJI «ρίχνει λεφτά» στο νέο αναπτυξιακό της πλάνο η οποία κατά παράδειγμα της Apple χρησιμοποιεί τις ιδέες των σχεδιαστών λογισμικού και τη δυνατότητα ανάπτυξης των δικών τους εφαρμογών.

Ποιες είναι όμως οι βασικές εφαρμογές στις οποίες κατευθύνεται η εταιρεία;

Αγροτική χρήση

Οι αγρότες ήταν από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν τα drones για να παρακολουθήσουν την κατάσταση των καλλιεργειών τους. Η εταιρεία Yamaha Motor παρείχε τη δυνατότητα στους αγρότες στην Ιαπωνία να ψεκάσουν τις καλλιέργειές τους με τη χρήση UAV.
Με τα νέα προϊόντα που προωθεί η εταιρεία μπορεί ακόμη να μειωθεί η χρήση των χημικών στον ψεκασμό και να βελτιωθούν οι αποδόσεις των καλλιεργειών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αγροτικός τομέας στις ΗΠΑ αναμένεται να απορροφήσει το 80% των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων.

Delivery

Η εταιρεία υπολογίζει ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα drones που προορίζονται για αγροτική χρήση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για υπηρεσίες διανομής. Για εμπορικά καταστήματα όπως είναι τα Wal-Mart, ή η διαδικτυακή πλατφόρμα Amazon, τα UAV υπόσχονται να λύσουν το πρόβλημα της διανομής ακριβώς στην πόρτα του πελάτη. «Αυτή η τεχνολογία μπορεί να φέρει πολλά κέρδη σε αυτές τις επιχειρήσεις», αναφέρει ο Evans.

Αγώνες ταχύτητας με drones

Οι αγώνες ταχύτητας με drones αποτελούν ένα «πολλά υποσχόμενο» άθλημα και ήδη σκοπεύουν να ανταγωνιστούν τη Formula 1 και τoυς αγώνες Nascar. Στο World Drone Prix που διοργανώθηκε στο Ντουμπάι το Μάρτιο του 2015, ο Βρετανός Luke Bannister κέρδισε το πρώτο βραβείο, το οποίο ήταν 250.000 δολάρια και αγωνίστηκε με ένα συνηθισμένο drone το οποίο είχε κατασκευαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεταφορές

Αυτό είναι το όνειρο κάθε οδηγού που θέλει να αποφύγει το «μποτιλιάρισμα». Να έχει στη διάθεσή του ένα επιβατηγό drone. To πρώτο βήμα σε αυτό τον τομέα έχει ήδη γίνει με τον εταιρεία Ehang, η οποία ειδικεύεται σε εφαρμογές και προϊόντα τεχνολογίας , η οποία κατασκεύασε ένα drone το οποίο μπορεί να διανύσει μια απόσταση 500 μέτρων και να μεταφέρει έτσι κάποιον επιβάτη μακριά από την κίνηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider