H Nintendo βγάζει τον Super Mario στο… πανί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Nintendo βγάζει τον Super Mario στο… πανί

Τον πιο αναγνωρίσιμο ήρωα της επιστρατεύει η Nintendo για να την σώσει από τα δύσκολα. Η ιαπωνική εταιρεία σχεδιάζει να γυρίσει ταινίες με τον μανιταροφάγο υδραυλικό Super Mario χρησιμοποιώντας κεφάλαια από την πώληση της ομάδας μπέιζμπολ Mariners.

Η κίνηση αυτή της εταιρείας παιχνιδιών δεν αποτελεί έκπληξη. Οι ταινίες που είναι βασισμένες σε χαρακτήρες όπως οι Avengers έχουν αποδειχτεί ιδιαίτερα κερδοφόρες και η Nintendo παλεύει να προφτάσει τις αλλαγές στην βιομηχανία ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Η εταιρεία δεν έχει καταρτίσει ακόμη μια πειστική στρατηγική για το mobile gaming και η κονσόλα νέας γενιάς που ετοιμάζει δεν θα κυκλοφορήσει πριν από τον επόμενο Μάρτιο.

Όποια ταινία και να αποφασίσει να γυρίσει η Nintendo θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο με τρία χρόνια για να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η ιαπωνική εταιρεία δήλωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με πολλούς συνεργάτες και σχεδιάζει να έχει ενεργό ρόλο στην παραγωγή αντί για να δώσει απλά τα δικαιώματα σε ένα studio. Για να χρηματοδοτήσει τον εγχείρημα η Nintendo θα πουλήσει το πλειοψηφικό μερίδιο της στην ομάδα μπέιζμπολ Seattle Mariners, η αξία των οποίων αποτιμάται στα 1,4 δισ. δολάρια.

Η… εισβολή στη βιομηχανία του κινηματογράφου αποτελεί μέρος μια ευρύτερης στρατηγικής της Nintendo για την αξιοποίηση των δημοφιλών χαρακτήρων της προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά της. Η ανακοίνωση των σχεδίων αυτών έρχεται λιγότερο από ένα μήνα μετά την ανακοίνωση μειωμένων προβλέψεων για τα έσοδα και τα κέρδη της χρονιάς λόγω των μειωμένων πωλήσεων της κονσόλας Wii U και της φορητής κονσόλας 3DS. Τα έσοδα της Nintendo μειώνονται συνεχώς τα τελευταία επτά χρόνια, ενώ μόνο πέρσι υποχώρησαν κατά 8% στα 4,6 δισ. δολάρια.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Nintendo θα βγάλει στις μεγάλες οθόνες τον Super Mario. Τo 1993 οι Bob Hoskins και John Leguizamo πρωταγωνίστησαν στην ταινία «Super Mario Bros», η οποία όμως δεν γνώρισε επιτυχία.

Εξάλλου, οι προσπάθειες μεταφοράς δημοφιλών χαρακτήρων από τα βιντεοπαιχνίδια σε ταινίες έχουν στην καλύτερη μεικτά αποτελέσματα. Η Microsoft προσπαθεί χρόνια να μεταφέρει το first person shooter παιχνίδι, Halo στις σκοτεινές αίθουσες χωρίς αποτέλεσμα. Από την άλλη η ταινία του 2001 που βασίστηκε στο Final Fantasy είχε συναρπάσει το κοινό, ενώ το «Τhe Angry Birds Movie» που ξεκίνησε να προβάλετε την προηγούμενη εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες είχε πολύ καλή υποδοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider