Η Λέστερ «σπρώχνει» τους Βρετανούς στο στοίχημα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Λέστερ «σπρώχνει» τους Βρετανούς στο στοίχημα

Η μοναδική επιτυχία της ομάδας της Λέστερ Σίτι, που κατέκτησε ουσιαστικά από το πουθενά, το φετινό αγγλικό πρωτάθλημα κόστισε ακριβά στις εταιρείες στοιχημάτων. Η ιστορία επιτυχίας του απόλυτου αουτσάιντερ και των λίγων που τόλμησαν να στοιχηματίσουν υπέρ του, με τις πιθανότητες στο 5.000 προς 1, αναμένεται να εμπνεύσει πολλούς επίδοξους μιμητές και να αυξήσει σημαντικά τον τζίρο του στοιχήματος στο βρετανικό πρωτάθλημα του χρόνου.

Ο επικεφαλής της William Hill, μιας από τους «τέσσερις μεγάλους» του βρετανικού στοιχήματος, James Henderson αναμένει θεαματική αύξηση του στοιχηματισμού την επόμενη σεζόν της Premier League. «Περιμένω ότι η αγορά θα φουσκώσει θεαματικά την επόμενη σεζόν», δήλωσε σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Bloomberg.

Η εταιρεία πλήρωσε περίπου 2 εκατ. λίρες σε 25 «γενναίους» που πόνταραν στην πιθανότητα η Λεστερ Σίτι να κερδίσει το πρωτάθλημα όταν ακόμη είχε εξαιρετικά χαμηλές πιθανότητες. Οι εταιρείες στοιχημάτων έδιναν πιθανότητες 5.000 – 1 στο ενδεχόμενο κατάκτησης του πρωταθλήματος από την Λέστερ. Υπολόγιζαν δηλαδή ότι είναι πιο πιθανό να βρεθεί ο Elvis ζωντανός (2.000 – 1) ή να εντοπιστεί το τέρας του Loch Ness (500-1).

Η επιτυχία ενός τόσο μεγάλου αουτσάιντερ που κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων όλου του κόσμου αναμένεται να ωφελήσει τις εταιρείες στοιχημάτων καθώς οι οπαδοί θα πιστεύουν πλέον πιο εύκολα τις επιδόσεις των ομάδων τουτς, αυξάνοντας αυτόματα και τα στοιχήματά τους υπέρ αυτών.

Το φαινόμενο της Λέστερ είναι «παρόμοιο με την ημέρα του Dettori», σχολίασε ο Henderson αναφερόμενος στην ημέρα του 1996 όπου ο τζόκεϊ Frankie Dettori κατάφερε να κερδίσει και τους επτά αγώνες μια συγκεκριμένης ιπποδρομίας. Η πιθανότητα ενός τέτοιου ενδεχόμενου ήταν 25.000 προς 1 και το κατόρθωμα του Dettori κόστισε στις εταιρείες στοιχημάτων περισσότερα από 30 εκατ. λίρες.

Πάντως, οι οπαδοί της Λέστερ δεν θα έχουν ξανά την ευκαιρία να διεκδικήσουν τόσο πολλά χρήματα και τόσο υψηλές αποδόσεις. Η William Hill υπολογίζει στο 25-1 τις πιθανότητες η ομάδα να επαναλάβει τον φετινό άθλο, ενώ οι πιθανότητες υποβιβασμού της Λέστερ Σίτι έχουν αυξηθεί στο 33 – 1. Εξάλλου οι στοιχηματικές εταιρείες δεν πρόκειται να ξαναδώσουν τέτοιες πιθανότητες και καταγράφουν το μεγαλύτερο «ταβάνι» για του χρόνου στο 1.000 προς 1

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider