Η αγορά των drones θα εκτοξευτεί στα 127 δισ. το 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η αγορά των drones θα εκτοξευτεί στα 127 δισ. το 2020

Τα drones θα αυξήσουν σύντομα την φετινή σοδειά των αποδόσεών τους επαληθεύοντας τους ισχυρισμούς των αναλυτών και συμβάλλοντας στις μελλοντικές υπερπαραγωγές του Χόλυγουντ. Πρόκειται άλλωστε για ένα είδος που αναμένεται να σημειώσει εκρηκτική αύξηση της τάξης του 6.000% μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η παγκόσμια αγορά για τις εμπορικές τεχνολογικές εφαρμογές των drone, που σήμερα εκτιμάται σχεδόν στα 2 δισ. θα φουσκώσει σχεδόν στα 127 δισ. δολάρια το 2020, σύμφωνα με έκθεση της PricewaterhouseCoopers LLP που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Με την Πολωνία να ανοίγει το δρόμο για την σύνταξη νόμων που αφορούν στην εμπορική χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, μη στρατιωτικές εφαρμογές έχουν ήδη σχεδιαστεί με στόχο να φέρουν την επανάσταση σε χιλιάδες βιομηχανίες.

Ένα από αυτά τα σχέδια οραματίζεται τα drones να πετούν πάνω από σιτοχώραφα για να εντοπίζουν τις περιοχές που οι καλλιέργειες αποτυγχάνουν και στη συνέχεια να καλούν ενισχύσεις για να ψεκάσουν με φυτοφάρμακα και θρεπτικά συστατικά τις κατεστραμμένες ζώνες.

«Το κόστος της τεχνολογίας των drones πέφτει τόσο γρήγορα που ένας μεγάλος αριθμός από καθημερινές εφαρμογές γίνονται όλο και πιο συμφέρουσες από πλευράς κόστους» αναφέρει ο Piotr Romanowski, συνεργάτης της PwC και Business Advisory Leader για την κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Η νέα τεχνολογία επιτρέπει στα drones να δημιουργούν με ακρίβεια τρισδιάστατους χάρτες και να παρατηρούν πως αυτοί αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Η συγκεκριμένη εφαρμογή θα μπορούσε να αποδειχτεί χρήσιμη στα έργα υποδομής, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς και στην ασφάλεια, συμπληρώνει η έκθεσή της PwC.

Νομικά Εμπόδια

Ο κλάδος των μεταφορών μπορεί επίσης να ανανεωθεί αφού τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως για παράδειγμα στην Ελβετία, όπου τα drones μεταφέρουν την αλληλογραφία έχοντας αντικαταστήσει τις απομακρυσμένες ορεινές ταχυδρομικές αποστολές.

Παράλληλα, εφαρμογές που βασίζονται στα drones βοηθούν στη δημιουργία των ειδικών εφέ στην κινηματογραφική βιομηχανία και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για την προώθηση όσο και στην φωτογραφία και στις ταινίες, συμπληρώνει η έκθεση.

«Το εμπόδιο κλειδί που πρέπει να ξεπεραστεί σχετικά με την περαιτέρω εξέλιξη κι εφαρμογή των υπηρεσιών των drones δεν είναι άλλο από την έλλειψη νομοθεσίας που ορίζει τη χρήση τους», δήλωσε ο Michal Mazur, επικεφαλής της Drone Powered Solutions της PwC στην περιοχή.

Η Πολωνία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που μελέτησε νομοθεσία σχετικά με την εμπορική χρήση των τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένης της απαιτούμενης εκπαίδευσης για τους πιλότους, τους κανόνες για BVLOS (πέρα από την ορατή γραμμή του ματιού) τις πτήσεις και τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις.

Ακολούθησε η Νότια Αφρική και η Σιγκαπούρη, ανέφερε η PwC. Μάλιστα η εταιρεία δημιουργεί τμήμα συμβούλων αποτελούμενο από 40 άτομα στη Βαρσοβία, που επικεντρώνεται στη χρήση της τεχνολογίας drones και των στατιστικών στοιχείων τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider