Οι «ελιγμοί» της Hermes ανεβάζουν τις πωλήσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι «ελιγμοί» της Hermes ανεβάζουν τις πωλήσεις

H εταιρεία πολυτελών δερμάτινων ειδών και αξεσουάρ Hermes ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2016 ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Θετική επίδραση δείχνουν να άσκησαν η ενίσχυση της παραγωγής των πορτοφολιών και η αποκατάσταση του κλίματος που είχε δημιουργηθεί μετά της επιθέσεις του Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα.

Τα έσοδα έφθασαν τα 1,19 δις. ευρώ (1,35 δις. δολάρια) και οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 6,2% συμπεριλαμβανομένης της συναλλαγματικής προσαρμογής ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει αύξηση 5,8%. Η μετοχή στο Παρίσι σημείωσε άνοδο τουλάχιστον 2,7%.

H εξέλιξη αυτή «έσωσε την παρτίδα», ανέφερε ο Rogerio Fujimori, αναλυτής της RBC Capital Markets.

H ζήτηση στη Γαλλία αποδείχθηκε ιδιαίτερα ελαστική κάτι που οφείλεται στο τοπικό καταναλωτικό κοινό.

Τα παρισινά καταστήματα της Hermes υποφέρουν ακόμη από τις ολέθριες συνέπειες των τρομοκρατικών επιθέσεων πέρυσι το Νοέμβριο καθώς και από τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλες. Ενδεικτικά, η πτώση των πωλήσεων φθάνει το 9,2% στα μεταξωτά μαντήλια και τις γραβάτες. Αυτό ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Axel Dumas, ενώ αντιθέτως, η κίνηση στα καταστήματα του Λονδίνου και του Μιλάνου επανήλθαν στα κανονικά επίπεδα.

Η εταιρεία αύξησε την παραγωγή στα δερμάτινα είδη και επέκτεινε τις δυνατότητες των παραγωγικών της μονάδων στη Γαλλία πέρυσι. Αυτό το μήνα η εταιρεία άνοιξε το 15ο εργαστήριο δέρματος ενώ αναμένεται άλλο ένα καθώς η εταιρεία εξακολουθεί να επενδύει σε αυτό το κομμάτι.

Ωστόσο, η κατάσταση δεν είναι το ίδιο ευνοϊκή για την Hermes σε άλλες αγορές όπως είναι αυτή της Μέσης Ανατολής. Η πτώση του Τουρισμού και η πτώση της τιμής του πετρελαίου επέφεραν πτώση στις πωλήσεις. Όπως αναφέρει ο Dumas, στο Μακάου κατέγραψαν πτώση ενώ στο Χονγκ Κονγκ σταθεροποιήθηκαν αν και παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Και στις ΗΠΑ οι πωλήσεις λιανικής σημείωσαν άνοδο 4,4%.

«Υπάρχει μεγάλη αστάθεια στην αγορά. Πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα», ανέφερε ο Dumas.

Τον προηγούμενο μήνα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το 2016 θα είναι δύσκολο. Αν δεν αλλάξει κάτι και η αγορά παραμείνει χαμηλή σε κάποιες αγορές της Ασίας και των ΗΠΑ, η αύξηση των εσόδων δεν θα ξεπεράσει το 8% φέτος, ανέφερε η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider