Πωλείται «παλατάκι» με δώρο το βουνό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πωλείται «παλατάκι» με δώρο το βουνό

Μπορεί τα 11,5 εκατ. δολάρια να μην είναι λίγα, αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι με αυτά μπορεί να αγοράσει ένα συγκρότημα κατοικιών στην εξωτική Βραζιλία με δώρο το λόφο που είναι χτισμένο, μπορεί και να συμφέρει...

Ο λόγος για μια «σύνθεση κτηρίων» που εκτείνονται σε περισσότερα από 40 στρέμματα καταπράσινης πλαγιάς στα βουνά Mantiqueira στην Βραζιλία, «βγαίνει στο σφυρί» έναντι 11,5 εκατ. δολάρια σύμφωνα με τον οίκο Christi’s Real Estate.

Χτισμένο το 2007 από τους Forte, Gimenes & Marcondes Ferraz, μια αρχιτεκτονική εταιρεία με έδρα το Σάο Πάολο, το κτήμα, το οποίο ονομάζεται Grid House, χωρίζεται σε πολλαπλές οικίες που οριοθετούνται από ξύλινους δοκούς και υποστυλώματα.

Απέχει περίπου 2,5 ώρες με το αυτοκίνητο από το Σάο Πάολο, και χαρακτηρίζεται ως το ιδανικό μέρος διακοπών. Δίπλα του, σε απόσταση τριών λεπτών, βρίσκεται η μικροσκοπική πόλη Σάο Φρανσίσκο Χαβιέ.

Το κεντρικό κτήριο, το οποίο περιέχει ένα καθιστικό, μια υπερπολυτελή κρεβατοκάμαρα, ένα υπνοδωμάτιο επισκεπτών και άλλα έξι υπνοδωμάτια τα οποία χαρακτηρίζονται ως παδικά... είναι χτισμένο στην πλαγιά ενός λόφου με τρόπο τέτοιο που οι επισκέπτες να μπορούν να περπατήσουν κατευθείαν πάνω στο roof garden του σπιτιού. Περιέργως, στην λίστα με τα facilities του σπιτιού δεν περιλαμβάνεται ο αριθμός των μπάνιων αλλά τουλάχιστον δύο εμφανίζονται στις φωτογραφίες,

Επιπλέον υπάρχουν εσωτερικές αυλές με κήπους και εξωτερικοί χώροι με έπιπλα βεράντας και τραπεζαρίες. Τόσο ο εξωτερικός όσο και ο εσωτερικός σχεδιασμός του κτηρίου είναι τόσο εκκεντρικός που έχει κανείς την αίσθηση ότι βρίσκεται μπροστά από μια σκηνή σαφάρι.

Στο κτήμα υπάρχει επίσης ξεχωριστός υπαίθριος χώρος, σε αρκετή απόσταση από το κεντρικό κτήριο, κοντά στην κορυφή του λόφου. Φυσικά περιλαμβάνει ένα γήπεδο τένις, σάουνα κι άλλα τρία επιμέρους κτίρια για φιλοξενία φίλων καθώς και για την διαμονή του υπηρετικού προσπωπικού, ενώ εχει και μια αποθήκη-γκαράζ χωρητικότητας τεσσάρων αυτοκινήτων.

Στην ουσία πρόκειται για μια οικεία που μοιάζει με εκκεντρικό συγκρότημα: οι αρχιτέκτονες, σε αυτή την περίπτωση, είχαν την προνοητικότητα να μετατρέψουν ακόμα και τα ήσσονος σημασίας κτήρια σε ξεχωριστά οικοδομήματα.

Βέβαια, δεδομένης της συνεχιζόμενης πολιτικής και δημοσιονομικής αναταραχής στη Βραζιλία, το βραζιλιάνικο νόμισμα βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά. Αυτό σημαίνει ότι το σπίτι, το οποίο περιβάλλεται από ένα σχεδόν δικό του δάσος, αποτελεί μια ιδιαίτερα ελκυστική αγορά για κάποιον διεθνή αγοραστή. Βέβαια η διόλου ευκαταφρόνητη τιμή των 11,5 εκατομμυρίων δολαρίων σημαίνει ότι όποιος αποφασίσει να επενδύσει τα χρήματά του εκεί επενδύει σε μια αβέβαιη αγορά ακινήτων...

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider