Στα αζήτητα η παλιά έπαυλη του Prince στην Ισπανία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα αζήτητα η παλιά έπαυλη του Prince στην Ισπανία

Στα… αζήτητα εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται η παλιά έπαυλη του θρύλου της ποπ, Prince, που άφησε την τελευταία του πνοή στα 57 του χρόνια, στις 21 Απριλίου, προκαλώντας σοκ στο διεθνές μουσικό στερέωμα και θλίψη στα εκατομμύρια των φανς του σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Πρόκειται για την παλιά βίλα του πρίγκιπα της ποπ που βρίσκεται κοντά στη Marbella, στη νότια Ισπανία και η οποία ακόμη δεν έχει βρει αγοραστή, ακόμη κι αν διατίθεται προς πώληση εδώ και 24 ολόκληρους μήνες.

Το πολυτελές οίκημα, με εκπληκτική θέα στη Μεσόγειο, εξωτερικό τζακούζι και σουίτες σχεδόν βασιλικές, διατίθεται προς πώληση έναντι 5,25 εκατ. ευρώ.

Την πώληση της βίλας έχει αναλάβει το μεσιτικό γραφείο Engel & Volkers.

Ο Prince είχε αγοράσει την έπαυλη το 1998 σαν δώρο γάμο για την τότε σύζυγό του, τη διάσημη χορεύτρια Mayte Garcia. Τελικά αποφάσισε να την πουλήσει το 2006.

«Πρόκειται για ένα υπερπολυτελές οίκημα, που ταυτόχρονα είναι και φανταχτερό. Η τοποθεσία του μπορεί όμως να μην είναι η ιδανική», σχολιάζει η Olivia Valere, ιδιοκτήτρια νυχτερινού κλαμπ στη Marbella. Η Olivia είχε γνωρίσει τον Prince, όταν εκείνος έκανε διακοπές στο θέρετρο της νότιας Ισπανίας στα τέλη της δεκαετίας του 1990. «Δεν θεωρώ ότι τον συμβούλευσαν τότε σωστά για την απόκτηση αυτής της βίλας. Δεν είναι για ανθρώπους του βεληνεκούς του Prince», επισημαίνει η ίδια.

Το γεγονός ότι μετά από δύο χρόνια η πολυτελέστατη βίλα δεν έχει ακόμη βρει αγοραστή μπορεί να σηματοδοτεί την αλλαγή τάσης στο ισπανικό real estate. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, τα πολυτελή οικήματα παύουν να ελκύουν το ενδιαφέρον των Ισπανών – και όχι μόνο – υποψήφιων αγοραστών, ακόμη κι αν βελτιώνονται οι συνθήκες της ισπανικής οικονομίας.

Αυτή η αλλαγή τάσης οδηγεί τους αγοραστές σε πιο «κομψά» οικήματα, στις πιο ξεχωριστές περιοχές της Marbella, όπως η Sierra Blanca ή η La Zagaleta.

Η πρώην έπαυλη του θρύλου της ποπ βρίσκεται στα δυτικά της Marbella, στο El Paraiso, μια άκρως πλούσια περιοχή, περιστοιχισμένη από πανέμορφα βουνά και γήπεδο γκολφ.

«Το γεγονός ότι η εν λόγω βίλα ανήκε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στον Prince της προσδίδει, χωρίς καμία αμφιβολία, μεγάλη αξία. Είναι μια ιδιαίτερη έπαυλη, ακόμη κι αν η διακόσμηση της δεν ταιριάζει σε όλα τα γούστα», σχολιάζουν οι μεσίτες του Engel & Volkers.

Να σημειωθεί εδώ πως οι τιμές ακινήτων στην Ισπανία έχουν υποχωρήσει κατά μέσο όρο κατά 41% από το 2007, όταν δηλαδή «έσκασε» η φούσκα του ισπανικού real estate.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider