Σπάει τα κοντέρ το Facebook, έσοδα 3 δισ. μόνο από το Instagram

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σπάει τα κοντέρ το Facebook, έσοδα 3 δισ. μόνο από το Instagram

Ολοένα και πιο «έξυπνη», αλλά και πιο επικερδής αποδεικνύεται η απόφαση της Facebook να αποκτήσει το 2012 την Instagram έναντι τιμήματος συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι αναλυτές της Credit Suisse προβλέπουν πως τα έσοδα της Instagram το 2016 αναμένεται να κινηθούν σε τριπλάσια επίπεδα έναντι του τιμήματος που κατέβαλε πριν από τέσσερα χρόνια η Facebook για να την αποκτήσει.

«Εκτιμούμε πως η συνεισφορά του Instagram στα μεγέθη του Facebook, σε ό,τι αφορά το μέτωπο των εσόδων, για το πρώτο τρίμηνο του 2016 θα κινηθεί πέριξ των 572,5 εκατ. δολαρίων. Για το σύνολο του έτους, η συνεισφορά αυτή δεν αποκλείεται να φτάσει έως και τα 3,2 δισ. δολάρια», σχολιάζει ο Stephen Ju, επικεφαλής αναλυτής της Credit Suisse.

Κατά τον ίδιο, το Instagram θα συνεχίσει να αποτελεί κινητήριο δύναμη για τα οικονομικά μεγέθη του Facebook, με αιχμή πάντα τα videos.

Για τους αναλυτές της Credit Suisse, τα επόμενα χρόνια είναι δεδομένο ότι οι τηλεοπτικές διαφημίσεις θα μπορούν να μεταφερθούν – ήτοι να προβληθούν – στο Instagram. Όπως εξηγούν, πλέον μέσω Instagram μπορούν να προβληθεί video διάρκειας έως 60 δευτερολέπτων, έναντι 30 δευτερολέπτων που ίσχυε τον Φεβρουάριο.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως όταν το Facebook απέκτησε το Instagram το 2012, το δεύτερο δεν είχε παρά 30 εκατομμύρια χρήστες. Κι όμως η διάδοσή του τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη. Σήμερα σε μηνιαία βάση το Instagram έχει 400 εκατομμύρια χρήστες, νούμερο που ξεπερνά κατά πολύ τους χρήστες του Twitter.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι ότι μεγάλο μέρος της αύξησης της απήχησης του Instagram δεν οφείλεται στις ΗΠΑ, αλλά καλλιεργήθηκε σε χώρες εκτός αμερικανικού εδάφους.

«Η κοινότητά μας γίνεται όλο και πιο παγκόσμια. Το 75% των χρηστών ζει, κινείται και δραστηριοποιείται εκτός ΗΠΑ», ανακοίνωσε πρόσφατα η Instagram.

«Από τα τελευταία 100 εκατομμύρια χρηστών που προστέθηκαν στο δυναμικό μας, η πλειοψηφία αφορά σε κινητικότητα επί ευρωπαϊκού και ασιατικού εδάφους. Οι χώρες που απέκτησαν τους περισσότερους – και πιο φανατικούς – χρήστες του Instagram είναι η Βραζιλία, η Ιαπωνία και η Ινδονησία», υποστήριζε, στην ίδια ανακοίνωση, η Instagram.

Με στόχους την περαιτέρω αύξηση της απήχησής της αλλά και τη μεγαλύτερη εδραίωσή της στην παγκόσμια βιομηχανία της τεχνολογίας, η Instagram προχώρησε πρόσφατα στην εισαγωγή ενός νέου αλγόριθμου, προς μεγαλύτερη διευκόλυνση των χρηστών της. Με τον αλγόριθμο αυτό, οι χρήστες του Ιnstagram θα έχουν μπορούν να βλέπουν την προβολή των φωτογραφιών με μεγαλύτερη ευκρίνεια και ταχύτητα από ότι μέχρι πρότινος.

Να σημειωθεί εδώ πως το Facebook ανακοινώνει τα οικονομικά του μεγέθη για το πρώτο τρίμηνο του 2016 στις 27 Απριλίου, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Wall Street. Tην ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη της διοίκησης με αναλυτές και επενδυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider