Σε ένα εκατομμύριο ταλέντα στην Αφρική «επενδύει» η Google

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ένα εκατομμύριο ταλέντα στην Αφρική «επενδύει» η Google

Εκπαίδευση σε ένα εκατομμύριο Αφρικανούς, με στόχο να τονωθεί η απασχόληση στις χώρες της «Μαύρης Ηπείρου», σχεδιάζει να προσφέρει η Google.

Ειδικότερα, ο τεχνολογικός κολοσσός βρίσκεται σε φάση αναπροσαρμογής των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων, με στόχο να επιμορφωθούν μέσω αυτών ένα εκατομμύριο Αφρικανοί και να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα ανεργίας που μαστίζει ολόκληρη την ήπειρο.

Βάσει των σχεδιασμών της Google, μέρος στα εκπαιδευτικά της προγράμματα αναμένεται να λάβουν 300.000 άνθρωποι από τη Νότιο Αφρική, εκεί όπου το 35% των νέων ηλικίας έως 34 ετών είναι άνεργοι. Στα εν λόγω προγράμματα αναμένεται να συμμετάσχουν επίσης 400.000 Νιγηριανοί, 200.000 Κενυάτες, ενώ ακόμη 100.000 άτομα θα επιλεγούν από άλλες χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

«Η Google έχει συγκεκριμένο στόχο στην Αφρική, ο οποίος δεν είναι άλλος από την επένδυση στο ταλέντο», σχολιάζει ο επικεφαλής της Google για την Νότιο Αφρική, Luke Mckend. «Ελπίζουμε πως oι άνθρωποι που θα εκπαιδευτούν θα γίνουν πρωτοπόροι στο χώρο και θα είναι έτοιμοι να κάνουν εξαιρετικά πράγματα στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, όχι μόνο για τη Google, αλλά και για άλλες εταιρείες», τονίζει ο ίδιος.

Για την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων η Google συνεργάζεται με την εταιρεία Livity Africa, με την οποία έχουν από κοινού σχεδιάσει ένα νέο on-line εκπαιδευτικό portal. «Συζητάμε και με άλλες εταιρείες, προκειμένου να γίνουν συνεργάτες και συνεταίροι μας, σε αυτό το εγχείρημα στην Αφρική. Στόχος μας είναι τα εν λόγω εκπαιδευτικά προγράμματα να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους νέους σε περισσότερες χώρες της Αφρικής», διαμηνύει, μέσω ανακοίνωσής της, η Google.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ερευνών που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, μέχρι το 2020 στην Αφρική θα υπάρχουν 500 εκατομμύρια χρήστες Internet.

Υπό αυστηρό έλεγχο

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της τεχνολογίας, όπως η Google, η Apple, η Amazon και η Facebook, υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους διεθνώς, λόγω της χαμηλής απόδοσης φόρων σε χώρες εκτός των ΗΠΑ.

Προκειμένου, όμως, να κερδίσουν «διαπιστευτήρια» ως εταιρείες που στηρίζουν την κοινωνική ευθύνη, αποφασίζουν να χρηματοδοτούν εκπαιδευτικά προγράμματα.

Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο η Google ανακοίνωσε ότι ένα εκατομμύριο Ευρωπαίοι έλαβαν εκπαίδευση πάνω στον κλάδο της ψηφιακής τεχνολογίας. Ταυτόχρονα, δεσμεύθηκε πως θα εκπαιδεύσει ακόμη ένα εκατομμύριο νέους από την Ευρώπη, μέχρι τα τέλη του 2017.

Παρόμοια προγράμματα υλοποιούν και άλλες εταιρείες όπως οι Cisco Systems, Microsoft, Oracle, Samsung Electronics, SAP και Telefonica και μάλιστα σε συνεργασία – ορισμένες από αυτές – και με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόσφατα η Apple ανακοίνωσε την ίδρυση εκπαιδευτικού κέντρου στην Ιταλία, με στόχο την επιμόρφωση των Ευρωπαίων.

Τον περασμένο Ιανουάριο και η Amazon γνωστοποίησε το άνοιγμα 10.000 νέων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider