Οκτώ χρόνια πίσω στις ψηφιακές επενδύσεις έχει μείνει η Ευρώπη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οκτώ χρόνια πίσω στις ψηφιακές επενδύσεις έχει μείνει η Ευρώπη

Ουραγός στις ψηφιακές επενδύσεις εμφανίζεται η Ευρώπη, έχοντας ήδη χάσει μια οκταετία σε όρους ανταγωνιστικότητας.

Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζεται ένα ισχυρό επενδυτικό σοκ στην κατεύθυνση της ψηφιακής τεχνολογίας, προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος των οκτώ ετών.

Όπως αναφέρει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Werner Hoyer, η Ευρώπη πρέπει να αυξήσει τις επενδύσεις, ξοδεύοντας πολύ περισσότερα κεφάλαια, στην κατεύθυνση της ψηφιακής τεχνολογίας και των ψηφιακών υποδομών.

Διαφορετικά θα χάσει κι άλλο έδαφος, μένοντας πολύ πίσω, σε όρους διεθνούς κατάταξης, από τους ανταγωνιστές της.

«Η Ευρώπη έχασε τουλάχιστον οκτώ χρόνια σε όρους ανταγωνιστικότητας. Ακόμη οι επενδύσεις στην ψηφιακή τεχνολογία βρίσκονται πολύ χαμηλότερα σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα», κατέστησε σαφές ο ισχυρός άντρας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ζητώντας την ανάληψη δράσης, το συντομότερο δυνατό.

Κατά τον Hoyer, όλη αυτή η κατάσταση αποτελεί μεγάλο βαρίδι, επιδρώντας αρνητικά στην ποιότητα των αποθεμάτων κεφαλαίου. Εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, προειδοποιεί ο επικεφαλής της ΕΤΕπ, τότε τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα.

Ο κίνδυνος περιορισμού των καινοτόμων ιδεών αποτελεί, κατά τον Hoyer, μια μεγάλη αρνητική εξέλιξη.

Πως θα ανατραπεί όμως η κατάσταση αυτή; Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΕΤΕπ, η κάλυψη του επενδυτικού «κενού» στην Ευρώπη απαιτεί αλλαγή πλεύσης. Η τόνωση των ψηφιακών επενδύσεων δεν μπορεί να βασιστεί σε κρατικούς προϋπολογισμούς. Στον αντίποδα, απαιτούνται ιδιωτικά κεφάλαια.

«Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση του κλίματος, μέσω των δικών της project, τα οποία μπορεί να καταστήσουν αρκετές επενδύσεις εξαιρετικά ελκυστικές», ανέφερε, μεταξύ άλλλων, ο Hoyer.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider