Η Blackberry προσπαθεί να μεταμορφωθεί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Blackberry προσπαθεί να μεταμορφωθεί

Απογοητευτικές ήταν οι πωλήσεις συσκευών της Blackberry, λόγω της αδύναμης ζήτησης για το νέο μοντέλο της εταιρείας. Τα στοιχεία της προηγούμενης χρονιάς, τα οποία ήταν χειρότερα από αυτά που περίμεναν οι αναλυτές, τονίζουν την αναγκαιότητα μεταστροφής της εταιρείες από την κατασκευή συσκευών κινητής τηλεφωνίας στο λογισμικό.

Οι συνολικές πωλήσεις της Blackberry έφτασαν τα 487 εκατ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο της οικονομικού έτους χρήσης, 3% χαμηλότερα από την μέση εκτίμηση των αναλυτών που προέβλεπαν πωλήσεις 561,8 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές 3 σεντς ανά μετοχή, χαμηλότερα από την εκτίμηση για ζημιές 10 σεντς ανά μετοχή.

«Πρώτος στόχος για την εταιρεία είναι η ενίσχυση της μονάδας λογισμικού και υπηρεσιών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Blackberry, John Chen κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αναλυτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Εξάλλου, όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα η καναδική εταιρεία έχει αρχίσει ήδη να βλέπει τα πρώτα καλά σημάδια από την μεταστροφή της στη κατασκευή λογισμικού, με τις πωλήσεις της να φτάνουν τα 527 εκατ. δολάρια το τελευταίο οικονομικό έτος, ενώ ο στόχος που είχε τεθεί από την διοίκηση της εταιρείας ήταν στα 500 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία στοχεύει σε αύξηση των εσόδων της από την δραστηριότητα στο λογισμικό και τις υπηρεσίες κατά 30% το επόμενο έτος.

Στο μεταξύ, οι προσπάθειες της εταιρείας να αλλάξει το λειτουργικό της πρόγραμμα σε μια δική της έκδοσης του Android δεν απέδωσε καρπούς. Οι πωλήσεις κινητών της εταιρείας υποχώρησαν κατά 31% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε τον ακριβή αριθμό κινητών που πούλησε.

Ο Chen μετέθεσε χρονικά το σχεδιασμό σχετικά με το πότε η μονάδα συσκευών κινητής τηλεφωνίας θα επιστρέψει στην κερδοφορία, δηλώνοντας ότι θέλει το εν λόγω τμήμα να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να αρχίσει να συνεισφέρει στα κέρδη της εταιρείας από τον Μάρτιο του 2017.

«Ακόμη πιστεύω πως μπορούμε να το κάνουμε, ελπίζω να μην αποδειχτώ αφελής», δήλωσε.

Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει ένα φτηνό Android κινητό μέσα στους επόμενους μήνες. «Το Priv (σ.σ. το τελευταίο μοντέλο της εταιρείας) δεν άρεσε στον κόσμο, αλλά στόχευε σε ένα πολύ περιορισμένο κοινό, το οποίο φαίνεται ότι είναι κορεσμένο αυτή τη στιγμή», σημείωσε. «Θέλουμε να το διορθώσουμε αυτό».

Παράλληλα η εταιρεία θα συνεχίσει να περιορίζει τις θέσεις εργασίας που απασχολεί στο πλαίσιο της περικοπής του λειτουργικού κόστους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider