Ειδήσεις | Ελλάδα

Πέρασαν 20 ολόκληρα χρόνια από την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 1997, όταν το Τζόκερ μπήκε στις ζωές των Ελλήνων. 

Εκείνη την Κυριακή, ένα νέο και φιλόδοξο παιχνίδι λοταρίας, ξεκίνησε την πορεία του στην Ελλάδα, υποσχόμενο «Κέρδη πέρα από κάθε φαντασία»!

Το παιχνίδι του ΟΠΑΠ γρήγορα έγινε το δημοφιλέστερο παιχνίδι τύχης στην Ελλάδα χάρη στα τεράστια ποσά που ενθουσιάζουν και τις πρωτότυπες διαφημίσεις που γίνονται αντικείμενο συζήτησης. 

Ο διαφημιστικές ατάκες όπως «Κι αν σου κάτσει;», «Δεν θα ξέρεις τι έχεις», «Άσε τον θείο, πιάσε το Τζόκερ», «Πρόσεχε τι τάζεις, γιατί παίζει να το πιάσεις», μπαίνουν στη ζωή των Ελλήνων και μένουν ακόμα και όταν οι διαφημίσεις δεν προβάλλονται πια. 

Τα ποσά που έχει μοιράσει το Τζόκερ στους τυχερούς παίκτες είναι κυριολεκτικά ασύλληπτα για την ελληνική πραγματικότητα. 

Στα μεγάλα τζακ ποτ οι Έλληνες καρδιοχτυπούν και κατακλύζουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ ελπίζοντας να τους χαμογελάσει η τύχη. 

Στα 20 χρόνια ζωής του παιχνιδιού τα νούμερα είναι εντυπωσιακά: 

  • Έχει μοιράσει συνολικά πάνω από 1 δισ. ευρώ  (συγκεκριμένα 1.117.399.224 ευρώ) στους νικητές της 1ης κατηγορίας. Και επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ στις μικρότερες κατηγορίες!
  •  Έκανε εκατομμυριούχους περισσότερα από 600 άτομα!
  • Έδωσε το μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία του, αλλά και στην ιστορία των τυχερών παιχνιδιών, στις 15 Απριλίου 2010 όταν έφτασε τα 19,3 εκατ ευρώ!
  • Ξεπέρασε κάθε ρεκόρ συμμετοχής στις 22 Νοεμβρίου 1998 όταν άγγιξε τα 90 εκατομμύρια στήλες!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: