Τι είναι τα επεξεργασμένα τρόφιμα και γιατί δεν χρειάζεται να τα αποφεύγουμε

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι είναι τα επεξεργασμένα τρόφιμα και γιατί δεν χρειάζεται να τα αποφεύγουμε
Τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι τρόφιμα που έχει αλλοιωθεί η φυσική τους κατάσταση. Μπορεί να αποτελεί έκπληξη, αλλά τα περισσότερα από αυτά που τρώμε έχουν υποστεί κάποιου είδους επεξεργασία

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι τρόφιμα που έχει αλλοιωθεί η φυσική τους κατάσταση. Μπορεί να αποτελεί έκπληξη, αλλά τα περισσότερα από αυτά που τρώμε έχουν υποστεί κάποιου είδους επεξεργασία. Οι μορφές επεξεργασίας μπορεί να περιλαμβάνουν κατάψυξη, κοπή και τεμαχισμό, κονσερβοποίηση, μαγείρεμα και ξήρανση.

Ορισμένα τρόφιμα απλώς υποβάλλονται σε ελαφριά επεξεργασία, όπως το κονσερβοποιημένο καλαμπόκι, το βούτυρο ξηρών καρπών και ο κιμάς. Τα συγκεκριμένα χρειάζονται μόνο μερικά βήματα για την επεξεργασία.

Άλλα είναι πιο επεξεργασμένα, όπως το σαλάμι και το παγωτό. Αυτά τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα απαιτούν πολλά περισσότερα βήματα (και συστατικά) για να φτάσουν από την αρχική τους μορφή στο τελικό προϊόν που βρίσκεται στα ράφια.

Ίσως έχετε ακούσει ότι πρέπει να προσπαθήσετε να περιορίσετε την πρόσληψη επεξεργασμένων τροφίμων. Το κίνημα της «καθαρής διατροφής» είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της αποφυγής των επεξεργασμένων τροφίμων.

Η «καθαρή διατροφή» είναι ένας τύπος περιοριστικής δίαιτας που περιλαμβάνει την κατανάλωση τροφών που είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φυσική τους κατάσταση. Οι «Clean eaters» συχνά διαλαλούν τα οφέλη των ολόκληρων τροφών και ενθαρρύνουν την εξάλειψη των επεξεργασμένων.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider