Συναγερμός στη NASA: Μεγάλος αστεροειδής θα περάσει κοντά από τη Γη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συναγερμός στη NASA: Μεγάλος αστεροειδής θα περάσει κοντά από τη Γη
Άλλος ένας μεγάλος αστεροειδής αναμένεται να περάσει κοντά από τον πλανήτη μας με τη NASA να υπολογίζει το μέγεθος του ουράνιου σώματος όσο δέκα λεωφορεία στη σειρά.

Ένας μεγάλος αστεροειδής θα περάσει κοντά από τον πλανήτη μας την ερχόμενη Τετάρτη με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στη NASA. Ο λόγος για τον αστεροειδή 2013 WV44, ο οποίος έχει μέγεθος δέκα λεωφορείων στη σειρά και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων.

Μάλιστα εκτιμάται ότι έχει διάμετρο έως και 160 μέτρα, που σημαίνει ότι είναι είναι μεγαλύτερος τόσο από το London Eye όσο και από το Big Ben, με την Daily Mail να δημοσιεύει και έναν χαρακτηριστικό πίνακα για το μέγεθος του ουράνιου σώματος που μας πλησιάζει.

Αξίζει βέβαια εδώ να σημειωθεί ότι παρόλο που κινείται προς τη Γη, δεν θα πλησιάσει ποτέ περισσότερο από 0,02334 αστρονομικές μονάδες ή περίπου 2,1 εκατομμύρια μίλια. Παράλληλα, ο αστεροειδής θα ταξιδεύει με ταχύτητα 11,8 χλμ το δευτερόλεπτο ή πάνω από 26.000 μίλια την ώρα, περίπου 34 φορές δηλαδή την ταχύτητα του ήχου.

Γιατί παρακολουθείται από τη NASA

Παρά το γεγονός ότι κινείται περίπου εννέα φορές πιο μακριά από το φεγγάρι, ο αστεροειδής έχει ταξινομηθεί ως αντικείμενο κοντά στη Γη (NEO) και παρακολουθείται από τη NASA. Οι NEO είναι κομήτες και αστεροειδείς που ωθούνται από τη βαρυτική έλξη κοντινών πλανητών σε τροχιές που τους επιτρέπουν να εισέλθουν στη γειτονιά της Γης, σύμφωνα με τη NASA.

Αποτελούμενοι κυρίως από πάγο νερού με ενσωματωμένα σωματίδια σκόνης, οι κομήτες σχηματίστηκαν αρχικά στο ψυχρό εξωτερικό πλανητικό σύστημα, ενώ οι περισσότεροι από τους βραχώδεις αστεροειδείς σχηματίστηκαν στο θερμότερο εσωτερικό ηλιακό σύστημα μεταξύ των τροχιών του Άρη και του Δία.

Σύμφωνα με τη ΝΑSA, το επιστημονικό ενδιαφέρον για τους κομήτες και τους αστεροειδείς «οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κατάστασή τους επειδή παραμένουν σχετικά αμετάβλητα υπολείμματα από τη διαδικασία σχηματισμού του ηλιακού συστήματος πριν από περίπου 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός και ασήμι σε άνοδο ελέω... Wagner

Η Vodafone Ελλάδας στήριξε με προηγμένες, ψηφιακές υπηρεσίες τις Εθνικές εκλογές 2023

Intrakat: Τρία εκατ. μετοχές απέκτησε η Winex Investments του Αλ. Εξάρχου

gazzetta
gazzetta reader insider insider