Η Nissan βρίσκει και σβήνει τον κινητήρα στα κλεμμένα αυτοκίνητα

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Nissan βρίσκει και σβήνει τον κινητήρα στα κλεμμένα αυτοκίνητα
Η υπηρεσία Stolen Vehicle Tracking της Nissan εντοπίζει το κλεμμένο αυτοκίνητο (Πηγή: Nissan)
Η νέα εφαρμογή στο κινητό επιτρέπει την ανίχνευση του οχήματος μέσω του συστήματος GPS.

Ακόμη και με τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας στα νέα αυτοκίνητα, ο κίνδυνος κλοπής δεν έχει εξαλειφθεί πλήρως. Τεχνικές κλοπής, όπως η χρήση αναμεταδοτών για την αντιγραφή του σήματος του κλειδιού, είναι αρκετά διαδεδομένες στην Ευρώπη και τώρα αρχίζουν να εμφανίζονται και στην Ελλάδα.

Η Nissan, επιδιώκοντας να βοηθήσει τους πελάτες της να εντοπίζουν τα κλεμμένα οχήματά τους, έχει αναπτύξει την υπηρεσία Stolen Vehicle Tracking (SVT) σε συνεργασία με την Vodafone Automotive, την επίσημη πάροχο υπηρεσιών της. Αυτή η υπηρεσία, διαθέσιμη στη Μεγάλη Βρετανία για τα μοντέλα ηλεκτρικό Ariya και τα SUV Qashqai / X-Trail, προσφέρεται με ετήσια συνδρομή 99 ευρώ.

Η υπηρεσία Stolen Vehicle Tracking της Nissan εντοπίζει το κλεμμένο αυτοκίντο (Πηγή: Nissan)

Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας γίνεται απλά μέσω της εφαρμογής NissanConnect Services, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη να παρακολουθεί τη θέση του αυτοκινήτου μέσω GPS. Σε περίπτωση κλοπής, η υπηρεσία συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές για τον εντοπισμό και την επιστροφή του οχήματος, με τη δυνατότητα ακόμα και της απομακρυσμένης απενεργοποίησης του κινητήρα, εφόσον το απαιτήσουν οι αρχές.

Επιπλέον, το SVT παρέχει ειδοποιήσεις για διάφορα συμβάντα, όπως η ρυμούλκηση του οχήματος, και διαθέτει τη δυνατότητα επικοινωνίας με τις αρχές άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Αναμένεται ότι η υπηρεσία θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης τα επόμενα χρόνια, αυξάνοντας την προστασία κατά της κλοπής οχημάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider