Coca Cola HBC: Αύξηση πωλήσεων και μείωση εσόδων στο γ' τρίμηνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Coca Cola HBC: Αύξηση πωλήσεων και μείωση εσόδων στο γ' τρίμηνο

Με άνοδο του όγκου των πωλήσεων και ταυτόχρονη μείωση των καθαρών εσόδων έκλεισε το γ΄ τρίμηνο για την Coca Cola HBC.

Συγκεκριμένα ο όγκος πωλήσεων της Coca Cola HBC το γ' τρίμηνο κατέγραψε άνοδο 5,4%, ενώ στο εννεάμηνο εμφανίζει άνοδο 4,3%. Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις υποχώρησαν κατά 2,7% στα 1,768 δις. ευρώ στο γ' τρίμηνο και κατά 1,6% στο εννεάμηνο στα 4,919 δις. ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, οι όγκοι πωλήσεων αυξήθηκαν κατά 5,4%, καθώς οι πρωτοβουλίες που είχαν επιφέρει θετικά αποτελέσματα στο πρώτο εξάμηνο ενισχύθηκαν περαιτέρω από τις καλές καιρικές συνθήκες και την ευνοϊκή συγκριτική βάση σε ορισμένες από τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε.

Ο όγκος πωλήσεων στις αναπτυγμένες αγορές επανήλθε σε τροχιά ανάπτυξης στη διάρκεια του τριμήνου, ιδιαίτερα στην Ιταλία και την Αυστρία. Το ισχυρό ελβετικό φράγκο συνέβαλε στην αύξηση των εσόδων, ενώ το μείγμα πωλήσεων επηρεάστηκε αρνητικά από τον αυξημένο όγκο πωλήσεων στην κατηγορία των εμφιαλωμένων νερών.

Στις αναπτυσσόμενες αγορές η αύξηση του όγκου πωλήσεων συνεχίστηκε , ιδιαίτερα στην Πολωνία και την Ουγγαρία, με όλες τις κατηγορίες προϊόντων να καταγράφουν θετικές επιδόσεις. Ο ρυθμός αύξησης των εσόδων επιβραδύνθηκε επηρεαζόμενος από το δυσμενές μείγμα προϊόντων και δικτύων διανομής.

Στις αναδυόμενες αγορές, η σημαντική αύξηση του όγκου πωλήσεων στη Ρουμανία, τη Νιγηρία και την Ουκρανία, κυρίως στην κατηγορία των ανθρακούχων αναψυκτικών, υπεραντιστάθμισε την πτώση του όγκου πωλήσεων στη Ρωσία. Ο αρνητικός αντίκτυπος από τη μεταβολή των συναλλαγματικών ισοτιμιών παραμένει ισχυρός, επηρεάζοντας άμεσα τα έσοδα.

Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση παρέμειναν σταθερά συγκρινόμενα με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι. Οι πρωτοβουλίες αύξησης των τιμών των προϊόντων μας παρέμειναν προσανατολισμένες σε συγκεκριμένες αναδυόμενες αγορές που επηρεάστηκαν περισσότερο από την αρνητική μεταβολή των συναλλαγματικών ισοτιμιών, ενώ στις αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες αγορές, η επιδίωξή μας για διατήρηση των τιμών των προϊόντων μας σε προσιτά επίπεδα, το αποπληθωριστικό περιβάλλον και το δυσμενές μείγμα κατηγορίας προϊόντων περιόρισαν τη δυνατότητα βελτίωσης των καθαρών εσόδων από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση.

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Λόη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Coca-Cola HBC AG «οι εμπορικές πρωτοβουλίες μας σε συνδυασμό με τις υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες που επικράτησαν σε κάποιες περιοχές της Ευρώπης, συνέβαλαν στην ισχυρή αύξηση του όγκου πωλήσεων στη διάρκεια του τριμήνου. Η αύξηση αυτή παρατηρήθηκε σε όλες τις αγορές, επιταχύνοντας το ρυθμό βελτίωσης των επιδόσεων της εταιρείας. Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του έτους, παρατηρούμε ότι στις ευρωπαϊκές χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε, όπου εδώ και πολλά χρόνια η οικονομική δραστηριότητα βρισκόταν σε ύφεση, βελτιώνονται σταδιακά οι συνθήκες των αγορών κι αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό. Παράλληλα, έχουμε ευνοηθεί από τις βελτιωμένες εμπορικές συνθήκες που επικρατούν σε πολλές από τις αναδυόμενες αγορές μας.

Για το υπόλοιπο του έτους, θα συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε τις συνθήκες σε καθεμία από τις αγορές μας με την κατάλληλη ισορροπία πρωτοβουλιών αύξησης της τιμής των προϊόντων μας και εστίασης στη διατήρηση των τιμών σε προσιτά επίπεδα, παρότι οι τέσσερις λιγότερες ημέρες πωλήσεων θα επηρεάσουν τους όγκους των πωλήσεών μας. Σε γενικές γραμμές, είμαστε πεπεισμένοι ότι το 2015 θα σηματοδοτήσει ένα έτος αύξησης τόσο του όγκου πωλήσεων στις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε, όσο και των λειτουργικών περιθωρίων του Ομίλου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider