Στο «κόκκινο» το ευρώ εν όψει νέας ποσοτικής χαλάρωσης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «κόκκινο» το ευρώ εν όψει νέας ποσοτικής χαλάρωσης

Απώλειες καταγράφει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, μετά τις δηλώσεις του Draghi υπέρ της λήψης νέων μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης, εφόσον κριθεί αναγκαίο στο πλαίσιο της πολιτικής σταθερότητας τιμών της ΕΚΤ.

Στις 16.29 (ώρα Ελλάδας), το ευρωπαϊκό νόμισμα σημείωνε πτώση 0,7% έναντι του αμερικανικού, με την ισοτιμία να υποχωρεί στο 1,0885, στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας εβδομάδας. Η προοπτική επέκτασης της πολιτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ με στόχο την καταπολέμηση του χαμηλού πληθωρισμού ασκεί έντονες πιέσεις στο ευρώ τις τελευταίες εβδομάδες.

«Υπάρχει έντονη ανησυχία ότι οι παραγγελίες ευρωπαϊκών προϊόντων από την Κίνα θα αρχίσουν να επιβραδύνουν και τους φόβους επιτείνει και το σκάνδαλο με τη Volkswagen», σχολιάζει ο Juan Perez από την Tempus Inc.

Όπως εξηγεί ο αναλυτής, ο βασικός παράγοντας που θα διαμορφώσει τις τάσεις στην αγορά συναλλάγματος το επόμενο διάστημα είναι οι αποκλίνουσες πολιτικές των κεντρικών τραπεζών σε ΗΠΑ και ευρωζώνη, καθώς η Fed ετοιμάζεται να προχωρήσει σε άνοδο του επιτοκίου για πρώτη φορά από το 2006 και η ΕΚΤ σκοπεύει να επεκτείνει τα έκτακτα νομισματικά μέτρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider