Petrobras: Μειωμένη παραγωγή εν μέσω απεργιών και σκανδάλων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Petrobras: Μειωμένη παραγωγή εν μέσω απεργιών και σκανδάλων

Με τις έρευνες του σκανδάλου Petrobras να βρίσκονται σε εξέλιξη και τα φαινόμενα διαφθοράς να έχουν στοιχίσει στον όμιλο ζημιές 2,05 δις. δολάρια το 2014, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατά της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας αυτές τις ημέρες μείωσαν κατά 13% την παραγωγή φυσικού αερίου και 8,5% την παραγωγή πετρελαίου.

Η εξέλιξη αυτή ενισχύει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην τοπική και διεθνή αγορά, με την κυβέρνηση να προωθεί την ιδιωτικοποίηση του ομίλου, ο οποίος αγωνίζεται για να αποπληρώσει υπέρογκα χρέη, σημαντικό μέρος των οποίων, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας οφείλονται στην πτώση της τιμής, τον κακό χειρισμό και την ματαίωση σχεδίων κατασκευής διυλιστηρίων.

Οι διαπραγματεύσεις (οι οποίες εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2017) ανάμεσα στη βραζιλιάνική Petrobras και την ιαπωνική Mitsui, αναφορικά με την πώληση μειοψηφικού ποσοστού εταιρείας διανομής αερίου, αποτελούν μέρος της στρατηγικής εξυγίανσης της εταιρείας.

Η ιαπωνική εταιρεία ενδιαφέρεται να αποκτήσει ποσοστό εταιρείας διανομής φυσικού αερίου που ανήκει στη βραζιλιάνική ενεργειακή, αντί του ποσού των 13 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια επαναφοράς σε επίπεδα βιωσιμότητας και επηρεαζόμενη από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου η εταιρεία έχει ανακοινώσει τη μείωση των επενδύσεων για τη διετία 2015-2016, από τα 28 δισ. δολάρια σε 25 δισ. δολάρια φέτος και από τα 27 δισ. δολάρια σε 19 δισ. δολάρια του χρόνου. Σε αντίστοιχες μειώσεις προχωράει και για τις δαπάνες της και συγκεκριμένα για το 2015 οι περικοπές θα φθάσουν τα 700 εκατ. δολάρια και το 2016 14,4 δις. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider