Ψαλίδι σε 4.000 θέσεις εργασίας από τη Maersk

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ψαλίδι σε 4.000 θέσεις εργασίας από τη Maersk

Δραστικές περικοπές με κατάργηση 4.000 θέσεων εργασίας εξήγγειλε η Maersk, με στόχο την απλοποίηση της οργανωτικής δομής του ομίλου και τη μείωση των λειτουργικών εξόδων εν μέσω συρρίκνωσης της ζήτησης στον ναυτιλιακό κλάδο.

Ο ναυτιλιακός κολοσσός, ο οποίος έχει παρουσία και στη χώρα μας, προχώρησε τον Οκτώβριο σε αναθεώρηση των προβλέψεών του για το 2015 προς τα κάτω. Η εταιρεία διευκρίνισε ότι θα προχωρήσει και σε αναστολή των επενδύσεών της σε μια προσπάθεια να «ψαλιδίσει» στο λειτουργικό κόστος που αφορά τις ετήσιες πωλήσεις και τα γενικά και διαχειριστικά της έξοδα κατά 250 εκατ. δολάρια.

«Εν όψει της υποχώρησης της ζήτησης, οι πρωτοβουλίες αυτές θα επιτρέψουν στη Maersk Line να εκπληρώσει το στόχο της για ανάπτυξη με ρυθμό τουλάχιστον αντίστοιχο της αγοράς προκειμένου να υπερασπιστεί τον ηγετικό της ρόλο», αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη η εταιρεία.

Σύμφωνα με τον Stig Frederiksen, αναλυτή της Nordea, οι περικοπές κόστους θα επιτρέψουν στη Maersk να επικεντρωθεί στους τομείς δραστηριότητας που γνωρίζει καλά και ταυτόχρονα θα εκληφθούν θετικά από τους επενδυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider