Μoscovici: Η Ελλάδα πρέπει να λάβει σκληρές αποφάσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μoscovici: Η Ελλάδα πρέπει να λάβει σκληρές αποφάσεις

Σαφές μήνυμα πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει σκληρές και δύσκολες αποφάσεις μέχρι τα τέλη του έτους απέστειλε ο Eυρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, P. Moscovici, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος των επαφών του με την ελληνική πλευρά στην Αθήνα. «Έρχομαι στην Ελλάδα ως φίλος», τόνισε, για να προσθέσει πως «Θέλουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Περάσαμε μια δύσκολη κρίση τους τελευταίους μήνες αλλά η χώρα παρέμεινε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης».

Όπως πρόσθεσε ο επίτροπος «μετά τον Ιούλιο υπάρχει εμπιστοσύνη και θετικό momentum. Αυτό θέλουμε να διατηρηθεί. Aυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ανοικτά θέματα και δύσκολες συζητήσεις. Η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει σκληρές αποφάσεις έως το τέλος του έτους».

Το Eurogroup της Δευτέρας θα πάρει σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα και θα πρέπει να υπάρξει πρόοδος έως τότε, διεμήνυσε, για να επισημάνει πως «Οι συζητήσεις με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς ήταν ειλικρινείς και δείχνουν το θετικό κλίμα. Ήρθα εδώ για να εκφράσω την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα».

Ταυτόχρονα επανέλαβε την ανάγκη να ολοκληρωθεί το πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων, καθώς ακόμη υπάρχουν εκκρεμότητες, όπως η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, αλλά και τα κόκκινα δάνεια. Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, ο επίτροπος σημείωσε πως «Συμφωνούμε ότι πρέπει να προστατευθούν οι αδύναμοι αλλά και παράλληλα να αποκαλυφθούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Ξέρουμε ότι ο Έλληνας είναι συνδεδεμένος με την κατοικία του. Πρέπει να προχωρήσουμε με κοινωνική συνοχή αλλά και να δημιουργήσουμε κουλτούρα πληρωμής. Εκτιμώ ότι μπορούμε να φτάσουμε σε ένα συμβιβασμό».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο επίτροπος επανέλαβε πως το θέμα του χρέους θα συζητηθεί μετά την πρώτη αξιολόγηση. «Το Eurogroup δεσμεύτηκε για αυτό το καλοκαίρι και πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε μια λύση η οποία θα εξασφαλίσει και τη συμμετοχή του ΔΝΤ που είναι κρίσιμη για το πρόγραμμα», τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider