Να ενταχθεί το franchise στο νέο ΕΣΠΑ ζητούν οι επιχειρηματίες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Να ενταχθεί το franchise στο νέο ΕΣΠΑ ζητούν οι επιχειρηματίες

Να ενταχθούν στις δράσεις των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της νέας περιόδου 2014-2020 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νέοι επιχειρηματίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν με τη μέθοδο του franchise ζήτησε σε συνάντηση που είχαν με τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση, και με την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του ΕΤΠΑ και ΤΣ, Ευγενία Φωτονιάτα, η αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος αποτελούμενη από τον πρόεδρο Σταύρο Τόλια, το γενικό γραμματέα Γιάννη Χίνο και το νομικό σύμβουλο Σωτήρη Γιαννακάκη.

Στην διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε η θετική συνεισφορά του κλάδου στην οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση με περισσότερα από 8.000 σημεία πώλησης που δραστηριοποιούνται μέσα από το franchise σε όλη την επικράτεια και πάνω από 30.000 εργαζόμενους. Παράλληλα οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος ενημέρωσαν την πολιτική ηγεσία για τη δυναμική του franchise στην ελληνική αγορά που αναδεικνύεται όλο και περισσότερο σε αξιόπιστο εργαλείο υγιούς ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας τόσο για τις μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και για τους νέους επιχειρηματίες.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η προδημοσίευση των δράσεων και των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της νέας περιόδου 2014-2020 όπου τέθηκε από την πλευρά του Συνδέσμου το ζήτημα ότι τα προηγούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ εξαιρούσαν από τους κλάδους ενίσχυσης, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νέους επιχειρηματίες που ήθελαν να δραστηριοποιηθούν με τη μέθοδο του franchise. Πρόταση του Συνδέσμου είναι τα νέα προγράμματα να συμπεριλάβουν ενισχύσεις και για την επιχειρηματικότητα με τη μέθοδο του franchise.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider