Wall: Οριακή πτώση με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall: Οριακή πτώση με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Kατεύθυνση αναζητά η Wall Street κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Τρίτης, με τους αμερικανικούς δείκτες να καταγράφουν μεικτά πρόσημα, εν αναμονή των στοιχείων για τις βιομηχανικές παραγγελίες και καθώς αποτιμά το μπαράζ των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Αναλυτικότερα, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,06% στις 17.839,11 μονάδες, ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 0,22% και βρίσκεται στις 5,115.98 μονάδες, ενώ ο δείκτης S&P 500 σημειώνει πτώση 0,17% στις 2,100.52 μονάδες.

Από τις μετοχές που κινούνται με θετικό πρόσημο ξεχωρίζει η Chevron Corporation καθώς διαπραγματεύεται στα 96,63 δολ, κερδίζοντας 1,67 δολάρια ενώ τη χειρότερη επίδοση καταγράφει η Johnson & Johnson με πτώση 0,91%.

Πτώση καταγράφουν και κυριότες ευρωπαϊκές αγορές, υπό την πίεση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των τραπεζών UBS και Standard Chartered. Παρά το γεγονός ότι η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη για το τρίτο τρίμηνο, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες (διαμορφώθηκαν στα 2,1 δισ. ελβετικά φράγκα, καταγράφοντας αύξηση κατά 762 εκατ. ελβετικά φράγκα σε σύγκριση με πέρυσι), οι μετοχές της τράπεζας καταγράφουν πτώση 5% καθώς οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν τους λογαριασμούς που σχετίζονται με την FIFA.

Οι μετοχές της Standard Chartered σημειώνουν πτώση 9% ύστερα από την ανακοίνωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 5,1 δισ. δολάρια προκειμένου να αντισταθμιστεί η ζημιά που σημείωσε η εταιρεία κατά το γ’ τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider