Saxo Bank: Έρχεται η επόμενη μεγάλη κρίση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Saxo Bank: Έρχεται η επόμενη μεγάλη κρίση

Ηχηρό σήμα κινδύνου για το ξέσπασμα της επόμενης μεγάλης οικονομικής κρίσης εκπέμπει η Saxo Bank, αποτιμώντας μια προς μια τις καίριες εξελίξεις που σημειώνονται διεθνώς και επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία.

Όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Saxo Bank, Christopher Dembik, οι εικασίες για μια νέα επικείμενη παγκόσμια κρίση είναι αμέτρητες. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, οι οικονομικοί κύκλοι έχουν συρρικνωθεί εξαιτίας της απελευθέρωσης της αγοράς, της γιγάντωσης του χρηματοπιστωτικού κλάδου στο σύνολο της οικονομίας, την παγκοσμιοποίηση του εμπορίου και την επιτάχυνση των κύκλων καινοτομίας.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 ετών, η οικονομία των ΗΠΑ διήλθε από τρεις περιόδους ύφεσης: το 1991, το 2001 και το 2009. Το ξέσπασμα μιας νέας κρίσης τα επόμενα χρόνια είναι αναπόφευκτο, προειδοποιεί ο Christopher Dembik και εξηγεί πως η πρόβλεψη αυτή βασίζεται στην παραδοχή ότι ο καπιταλισμός πλέον χαρακτηρίζεται από κύκλους που διαρκούν λιγότερο από μία δεκαετία. Και δεν υπάρχει τίποτα το θριαμβευτικό σε αυτό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider