H Blizzard αγοράζει το «Candy Crush Saga»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Blizzard αγοράζει το «Candy Crush Saga»

Δυναμική κίνηση στον τομέα του «mobile gaming» πραγματοποιεί η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών των ΗΠΑ, Activision Blizzard «παντρεύοντας» δημοφιλείς τίτλους παιχνιδιών όπως το Call of Duty και το World of Warcraft με το κορυφαίο παιχνίδι για κινητά Candy Crush Saga μέσω της εξαγοράς της King Digital Entertainment έναντι 5,9 δισ. δολαρίων.

Με αυτή τη συμφωνία η Blizzard σκοπεύει να κυριαρχήσει σε έναν από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους τομείς του κλάδου των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Τα ετήσια έσοδα των παιχνιδιών για κινητά αναμένονται να ξεπεράσουν τα 36 δισ. δολάρια το 2015, ποσό που αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί μέχρι το 2019.

Η Activision Blizzard συμφώνησε να πληρώσει 18 δολάρια για κάθε μετοχή της King Digital. Τίμημα που περιλαμβάνει «premium» 16% από την τιμή κλεισίματος της μετοχής την προηγούμενη Δευτέρα (15,54 δολάρια). Η συναλλαγή έχει εγκριθεί και από τα δύο διοικητικά συμβούλια των εταιρειών, όπως ανακοίνωσε η Activision Blizzard.

H ανακοίνωση της εξαγοράς έδωσε μεγάλη ώθηση στη μετοχή της King Digital η οποία την Τρίτη προσυνεδριακά ενισχύεται κατά 14%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider