Κύμα ρευστοποιήσεων ευρώ σε αναζήτηση υψηλών αποδόσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κύμα ρευστοποιήσεων ευρώ σε αναζήτηση υψηλών αποδόσεων

Σε μαζικές ρευστοποιήσεις ευρώ προχωρούν οι διεθνείς επενδυτές, οι οποίοι αξιοποιούν τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού προκειμένου να επενδύσουν σε άλλα νομίσματα, όπως το γουάν, τη ρούπια και το πέσο, που προσφέρουν υψηλότερα επιτόκια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Credit Suisse, η επενδυτική αυτή τάση έχει ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi, που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης των νομισματικών κινήτρων με στόχο την επαναφορά της Ευρωζώνης σε τροχιά ανάπτυξης.

«Το αγαπημένο μας νόμισμα χρηματοδότησης παραμένει το ευρώ», επιβεβαιώνει ο Koon How Heng, ανώτατο στέλεχος του τομέα εύπορων πελατών της Credit Suisse στη Σινγκαπούρη. «Όταν έχεις πίσω σου μια κεντρική τράπεζα που εφαρμόζει ποσοτική χαλάρωση, έχεις την πολυτέλεια να χρησιμοποιήσεις το νόμισμά σου ως νόμισμα χρηματοδότησης», εξηγεί.

Οι επενδυτές συναλλάγματος δανείζονται σε ευρώ με χαμηλό επιτόκιο -το οποίο παραμένει χαμηλό δεδομένης της χαλαρής πολιτικής της ΕΚΤ- και επενδύουν τα αντίστοιχα κεφάλαια σε νομίσματα των αναπτυσσόμενων οικονομιών που προσφέρουν «εύλογα» επιτόκια με την ελάχιστη δυνατή μεταβλητότητα, όπως το κινεζικό γουάν, η ινδική ρούπια και το μεξικάνικο πέσο.

Η στρατηγική αυτή εξασφαλίζει σταθερότητα και προβλεψιμότητα για τα χαρτοφυλάκια των μεγάλων πελατών της Credit Suisse, εν αναμονή της πρώτης αύξησης των επιτοκίων της Fed που προκαλεί έντονη αβεβαιότητα και νευρικότητα μεταξύ των επενδυτών και αυξάνει τη μεταβλητότητα του δολαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider