Standard Chartered: Περικοπή 15.000 θέσεων εργασίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Standard Chartered: Περικοπή 15.000 θέσεων εργασίας

Την περικοπή του 17% του εργατικού της δυναμικού, ήτοι 15.000 θέσεων εργασίας, έως το 2018 ανακοίνωσε η βρετανική τράπεζα Standard Chartered, μετά τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου.

Όπως ανακοινώθηκε, μέσω της περικοπής των 15.000 θέσεων εργασίας στόχος της τράπεζας είναι η εξοικονόμηση 2,9 δισ. δολαρίων ενώ ταυτόχρονα πρόκειται να αναδιαρθρώσει ή να αποσυρθεί από στοιχεία ενεργητικού (assets), συνολικής αξίας 100 δισ. δολαρίων.

Αυτή τη στιγμή η τράπεζα με έδρα το Λονδίνο απασχολεί περίπου 86.000 εργαζόμενους και η περικοπή των θέσεων εργασίας θα γίνει στο πλαίσιο της δημιουργίας μίας «απλοποιημένης» δομής.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν μετά τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου, σύμφωνα με τα οποία η τράπεζα κατέγραψε ζημιές ρπο φόρων ύψους 139 εκατ. δολαρίων έναντι κερδών 1,5 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2014, επεκτείνοντας τη φετινή της πτώση σε 31%.

Όπως αναφέρει το Bloomberg σε δημοσίευμά του, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Bill Winters, προσπαθεί να αντιστρέψει τη ζημιά που προκάλεσε η επέκταση σε αναδυόμενες αγορές όπως η Ινδία, με επικεφαλής τον προκάτοχό του, Peter Sands. Επιπλέον, η Standard Chartered, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων προέρχεται από την Ασία, τόνισε πως έχει πληγεί και από την επιβράδυνση της Κίνας και την πτώση των τιμών των εμπορευμάτων.
Το σχέδιο του Winters για συγκέντρωση κεφαλαίων έρχεται λίγο πριν τη δημοσιοποίηση των stress tests των τραπεζών από τους Βρετανούς ρυθμιστές τον επόμενο μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider