BMV: Απροσδόκητη αύξηση των κερδών στο γ' τρίμηνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
BMV: Απροσδόκητη αύξηση των κερδών στο γ' τρίμηνο

Αύξηση πέραν των προσδοκιών, κατά 21%, κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της BMV στο γ’ τρίμηνο, λόγω των υψηλών πωλήσεων της σειράς X-Series καθώς και της υποχώρησης του ευρώ.

Η γερμανική εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους, αυξήθηκαν στα 1,6 δισ. ευρώ από τα 1,3 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις στην μονάδα αυτοκινήτου αυξήθηκαν κατά 16% στα 21 δισ. ευρώ, με τα έσοδα από τις πωλήσεις των οχημάτων με brand BMW Mini και των μοτοσυκλετών να παρουσιάζουν αύξηση 14% στα 22,3 δισ. ευρώ. Η συγκεκριμένη μονάδα εμφάνισε προ φόρων αποδόσεις επί των πωλήσεων, ύψους 8,8% υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις.

Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε ελαφρώς χαμηλότερο περιθώριο στα κέρδη προ φόρων και τόκων, ύψους 9,1%, κυρίως λόγω των υψηλότερων χρηματοπιστωτικών κερδών.

«Συνεχίζουμε να διαγράφουμε μια πορεία κερδοφόρας ανάπτυξης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BMW, Harald Krueger.

Η αυτοκινητοβιομηχανία BMW ανταγωνίζεται τη Mercedes της Daimler και την Audi της Volkswagen, για την ηγετική θέση στις παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων πολυτελείας και παρόλο που διατηρεί ένα μικρό πλεονέκτημα φέτος, η ανάπτυξή της έχει επιβραδυνθεί και τα περιθώρια έχουν συρρικνωθεί.

«Η BMW φαίνεται ελαφρώς καλύτερα από το αναμενόμενο», τόνισε ο Sascha Gommel, αναλυτής της Commerzbank. «Μέσα στο 2016, το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της BMW θα παραμείνει υπό πίεση, ιδιαίτερα στην τιμολόγηση, γιατί είναι συγκριτικά παλιό», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider