El-Erian: Στο 30% οι πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ έως το 2017

Viber Whatsapp Μοιράσου το
El-Erian: Στο 30% οι πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ έως το 2017

Τον κώδωνα του κινδύνου για την επιστροφή της αμερικανικής οικονομίας – της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη – στην ύφεση κρούει ο γκουρού των αγορών και πρώην επικεφαλής της Pimco, Mohamed El-Erian.

Μιλώντας στο CNBC o νυν σύμβουλος της μητρικής της Pimco, της Αllianz, προειδοποίησε πως οι πιθανότητες ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας έως το 2017 ανέρχονται στο 30%, ποσοστό που μόνο αμελητέο δεν μπορεί να θεωρηθεί.

«Ο δρόμος που έχει ακολουθήσει η παγκόσμια οικονομία τείνει προς το τέλος του. Δεν μπορούμε για πάντα να στηριζόμαστε στη δράση των κεντρικών τραπεζών, γιατί δεν είναι οι μόνες που έχουν λόγο σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση πολιτικής», εξήγησε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα προειδοποίησε τους επενδυτές πως πρέπει να προετοιμαστούν για έναν νέο γύρο αστάθειας στις αγορές, τους προσεχείς μήνες, ενόψει της πολυπόθητης αύξησης των επιτοκίων – για πρώτη φορά μετά από εννιά χρόνια – της κεντρικής αμερικανικής τράπεζας, της Fed. «Ο περισσότερος κόσμος τείνει να ξεχνά πόσο εκτεθειμένες είναι οι ΗΠΑ στην παγκόσμια οικονομία», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο El-Erian.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider