ΝPLs: Θηλιά 826 δισ. ευρώ πνίγει τις ευρωπαϊκές τράπεζες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΝPLs: Θηλιά 826 δισ. ευρώ πνίγει τις ευρωπαϊκές τράπεζες

Πολύ πίσω σε σχέση με τις αμερικανικές τράπεζες, σε ό,τι αφορά στις προσπάθειες μείωσης των δυσθεώρητων επιπέδων των προβληματικών δανείων, βρίσκονται οι ευρωπαϊκές τράπεζες, ακόμη κι αν εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο έχουν υπαχθεί στην εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι η έναρξη λειτουργίας του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (Single Supervisory Mechanism - SSM) πραγματοποιήθηκε ακριβώς πριν από έναν χρόνο και συγκεκριμένα στις 4 Νοεμβρίου του 2014.

Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το Βloomberg, παρουσιάζοντας μελέτη της νομικής εταιρείας Linklaters, οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν μόλις οριακά μειώσει το ύψος των προβληματικών τους δανείων, καλύπτοντας μόνο μια μικρή απόσταση στο εγχείρημα εξυγίανσης των ισολογισμών τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της νομικής εταιρείας, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ευρωπαϊκών τραπεζών έχουν υποχωρήσει μόλις κατά 1,8% από τα τέλη του 2013, φτάνοντας στα 826 δισ. ευρώ.

«Κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του μηχανισμού εποπτείας της ΕΚΤ έχει σημειωθεί πρόοδος στην κατεύθυνση ανάκτησης της εμπιστοσύνης στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα», δηλώνει ο Andreas Steck, διευθυντικό στέλεχος της Linklaters. Όπως προσθέτει, η ΕΚΤ εργάζεται σκληρά για τη διαχείριση του προβλήματος των NPLs.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider