Αυστηρότερα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστηρότερα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

Με αυστηρότερα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα χορηγηθεί φέτος το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης ενώ αμφίβολο είναι αν τα οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά θα μπορέσουν να κάνουν χρήση της επιδότησης, ακόμη και αν την λάβουν, καθώς το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να χορηγήσει την επιδότηση μετά τη δαπάνη.

Η επιδότηση κλειδώνει στα 25 λεπτά το λίτρο και δεδομένου ότι το ΥΠΟΙΚ έχει περιορίσει την ετήσια δαπάνη από 210 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι στα 105 εκατ. ευρώ, το σενάριο που μελετάται είναι να γίνουν αυστηρότερα τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων, οι οποίοι θα φθάσουν περίπου τους 500.000. Ως προς τα εισοδηματικά κριτήρια εξετάζεται μείωση του εισοδηματικού ορίου για τον άγαμο από τα 30.000 ευρώ στα 15.000 ευρώ και στα 20.000 ευρώ για τον έγγαμο (από τα 40.000 ευρώ που ίσχυαν πέρυσι).

Σε ότι αφορά την αξία της ακίνητης περιουσίας που πρέπει να έχει ο δικαιούχος αναμένεται να περιορισθεί σε επίπεδα κάτω από τα 300.000 ευρώ που ήταν πέρυσι, ενώ θα υπάρξουν και αλλαγές στη ποσότητα των λίτρων ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη των δικαιούχων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider