Άκαρπες οι συνομιλίες Lufthansa-Εργαζομένων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άκαρπες οι συνομιλίες Lufthansa-Εργαζομένων

Χωρίς αποτέλεσμα κατέληξαν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη διοίκηση της Lufthansa και του κυριότερου συνδικάτου που εκπροσωπεί τα πληρώματα καμπίνας, φέρνοντας στο προσκήνιο για ακόμα μια φορά την πιθανότητα απεργιών.

Η Lufthansa που βρίσκεται εδώ και καιρό σε διαπραγματεύσεις με τα διάφορα συνδικάτα που εκπροσωπούν εργαζομένους της, στο πλαίσιο των προσπαθειών της διοίκησης να μειώσει τα λειτουργικά κόστη, έχει ήδη υποστεί 12 απεργιακές κινητοποιήσεις σε διάστημα 18 μηνών, εταιρεία 130 εκατ. ευρώ ( 143 εκατ. δολάρια).

Το συνδικάτο των πληρωμάτων καμπίνας, που εκπροσωπεί 19.000 εργαζομένους, είχε δώσει προθεσμία στη διοίκηση της εταιρείας έως την 1η Νοεμβρίου για καλύτερη προσφορά στις διαπραγματεύσεις για μισθούς, συντάξεις και όρους εργασίας.

Παρότι οι συνομιλίες άρχισαν με εποικοδομητικό τρόπο χθες, η διοίκηση της Lufthansa αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις δεσμεύσεις τις οποίες είχαν αναφέρει προφορικά στελέχη της προφορικά, σύμφωνα με τον Nicoley Baublies, επικεφαλής του συνδικάτου που μίλησε στο πρακτορείο.

Είναι πιθανό να ακολουθήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις» διευκρινίζει ο επικεφαλής κ. Baubies

Από πλευράς της, η διοίκηση της εταιρείας διευκρίνισε την Κυριακή πως η προσφορά για τα συνταξιοδοτικά προγράμματα ήτνα η καλύτερη δυηνατή χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση του κόστους νώ υπογράμμισε πως οποιοσδήποτε συμβιβασμός χωρίς πρόσθετη μείωση του κόστους δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί.

«Αναμένουμε καλά αποτελέσματα φέτος αλλά δεν έχουν λυθεί τα διαρθρωτικά μας προβλήματα» κατέληξε η εταιρεία με ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider