Αρνητική εκκίνηση για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρνητική εκκίνηση για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Αρνητική εκκίνηση έκαναν τη Δευτέρα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επηρεαζόμενα από το αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές και την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Commerzbank και της HSBC.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός STOXX Europe 600 υποχωρεί κατά 0,2% στις 376,12 μονάδες και ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κινείται στις 6.336,92 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,38%, χάνοντας 24,17 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί στις 10.815, 56 μονάδες καταγράφοντας πτώση 0,32% και ο CAC 40 στο Παρίσι κινείται στις 4.877,28 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 0,42%.

Οι επενδυτές στην Ευρώπη επικεντρώθηκαν στα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου της HSBC τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών σημειώνοντας αύξηση 32% στα προ φόρων κέρδη σε σύγκριση με το περυσινό αντίστοιχο διάστημα.

Στο μεταξύ, οι μετοχές της Commerzbank κινήθηκαν κατά 3% υψηλότερα ύστερα από τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου τα οποία επηρεάστηκαν από την άνθησης που σημειώνεται στη λιανική τραπεζική, τη μείωση των προβλέψεων για τα επισφαλή δάνεια και την εξισορρόπηση των υποβαθμισμένων μετοχών.

Ακόμη, η μετοχή της Ryanair σημειώνει πτώση 1,6% παρά την ανακοίνωση από την πλευρά της εταιρείας ότι αναμένονται κέρδη στο ανώτατο όριο του προβλεπόμενου εύρους αύξησης στο τέλος του χρόνου ως αποτέλεσμα της αυξημένης επιβατικής κίνησης στην εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider