Άτονη η ανάκαμψη της μεταποίησης στην Eυρωζώνη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άτονη η ανάκαμψη της μεταποίησης στην Eυρωζώνη

Σε νέες μειώσεις τιμών προχώρησε ο κλάδος της μεταποίησης στην Eυρωζώνη σύμφωνα με την έρευνα της Markit για τον Οκτώβριο, με τους σχετικούς δείκτες να υποδεικνύουν ωστόσο συνέχεια της ανάπτυξης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Markit, ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) διαμορφώθηκε στο 52,3 τον περασμένο μήνα, ελάχιστα υψηλότερα έναντι του Σεπτεμβρίου και των προκαταρκτικών στοιχείων του Οκτωβρίου (52.0), αν και παρέμεινε πάνω από το όριο του 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίνωση.

Ο δείκτης παραγωγής αυξήθηκε στο 53,6 από 53,4 τον Σεπτέμβριο, έναντι του 53,3 που ήταν η αρχική πρόβλεψη, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε σε χαμηλό οκτώ μηνών, στο 48,6 από 48,7 τον προηγούμενο μήνα και έναντι της αρχικής εκτίμησης για διαμόρφωσή του στο 49,3.

«Η ανάκαμψη της μεταποίησης της Eυρωζώνης παραμένει απογοητευτικά άτονη», σχολιάζει ο επικεφαλής οικονομολόγος του Markit, Chris Williamson. «Με έλλειψη σθένους στην βιομηχανική παραγωγή, με την ανάπτυξη της απασχόλησης να κινείται σε χαμηλό οκτώ μηνών και τις τιμές παραγωγού να υποχωρούν με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Φεβρουάριο, είναι εύκολο να δούμε γιατί η ΕΚΤ εξετάζει επιπλέον μέτρα νομισματικής πολιτικής».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider