Iσχυρές απώλειες 2% για τις ασιατικές αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Iσχυρές απώλειες 2% για τις ασιατικές αγορές

Μεγάλη πτώση κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές την Δευτέρα, στον απόηχο της μεταποιητικής δραστηριότητας της Κίνας που παραμένει αδύναμη σύμφωνα με επίσημα στοιχεία για τον κλάδο που ανακοινώθηκαν την Κυριακή.

Ειδικότερα ο σχετικός κινεζικός δείκτης PMI Caixin διαμορφώθηκε στις 48,3 μονάδες τον Οκτώβριο, σηματοδοτώντας τον 8ο συνεχή μήνα επιβράδυνσης. Επιπλέον σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που της Εθνικής Στατιστικής Αρχής της χώρας, ο δείκτης μεταποίησης παρέμεινε αμετάβλητος στις 49,8 μονάδες, σηματοδοτώντας τον 3ο διαδοχικό μήνα επιβράδυνσης.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν και οι μεταλλουργίες, οι οποίες κατέγραψαν απώλειες 4,4%, εξαιτίας της έκθεσής τους στην Κίνα, ενώ η PetroChina κατέγραψε την μεγαλύτερη πτώση ανάμεσα στις κινεζικές εταιρείες, υποχωρώντας κατά 2,4% στον χρηματιστήριο της Σανγκάης.

Αναλυτικότερα, στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε κατά 2,1% στις 18.683,24 μονάδες. Με πτώση 1,66% στις 3.326,49 μονάδες έκλεισε και ο δείκτης Shanghai Composite. Αντιστοίχως και ο ASX 200 της Αυστραλίας διαμορφώθηκε στις 5.165,75 μονάδες καταγράφοντας πτώση 1,44%.

Μικρή άνοδο της τάξης του 0,28% κατέγραψε ο Kospi της Νότιας Κορέας που έκλεισε στις 2.035,24 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider