Διπλάσιες οι ζημιές του επενδυτικού βραχίoνα της RBS

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διπλάσιες οι ζημιές του επενδυτικού βραχίoνα της RBS

Σχεδόν διπλάσιες ζημιές απ’ ότι ένα χρόνο πριν παρουσίασε το τρίτο τρίμηνο του έτους ο επενδυτικός βραχίονας της Royal Bank of Scotland κυρίως λόγω των αυξημένων εξόδων που προκαλεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης της μονάδας.

Ειδικότερα, η επενδυτική τράπεζα της Royal Bank of Scotland, CIB ανακοίνωσε ζημιές 1 δισ. λίρες για το τρίτο τρίμηνο του 2015 έναντι ζημιών 557 εκατ. λίρες το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014. Ο ζημιές εκτός των εξόδων αναδιοργάνωσης και δικηγορικών εξόδων έφτασαν τα 268 εκατ. από κέρδη 21 εκατ. λίρες πέρσι.

Τα έσοδα μειώθηκαν στο μισό, στα περίπου 437 εκατ. λίρες. Τα έσοδα από επενδυτικά προϊόντα βασισμένα σε νομίσματα μειώθηκαν κατά 30% στα 96 εκατ. λίρες, ενώ τα έσοδα από ομόλογα μειώθηκαν κατά 14% στα 172 εκατ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Ross McEwan προανήγγειλε σημαντικό αριθμό περικοπών θέσεων εργασίας καθώς η επενδυτική τράπεζα «σπάει» σε μονάδες που η RBS θέλει να κρατήσει και σε μια μονάδα που θα συγκεντρώσει τις δραστηριότητες που θα πουληθούν. Η τράπεζα θα αποχωρήσει από 25 χώρες σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει μια επταετή πορεία ζημιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider