Tραπεζικά τερτίπια για τη μείωση του λειτουργικού κόστους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tραπεζικά τερτίπια για τη μείωση του λειτουργικού κόστους

Σε άνευ προηγουμένου αγώνα δρόμου με στόχο την αποφασιστική μείωση του κόστους έχει εισέλθει ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος, καθώς για κάθε τραπεζίτη κανένα έξοδο δεν θεωρείται… αμελητέο έξοδο! Όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times, οι ευρωπαϊκές τράπεζες εντείνουν την προσπάθεια εξοικονόμησης κόστους, υιοθετώντας μια σειρά ευφάνταστων μέτρων, άλλων πιο διαδεδομένων και άλλων λιγότερο συνηθισμένων!

Μερικά από τα πιο ενδεικτικά παραδείγματα είναι και τα εξής:

- Τα παράθυρα στα 2.300 υποκαταστήματα της ισπανικής Banco de Sabadell καθαρίζονται πλέον έξι φορές τον χρόνο έναντι 12 μέχρι πρότινος.

- Τα φώτα στα υποκαταστήματα της πορτογαλικής Banco Comercial Português κλείνουν κάθε απόγευμα στις 19:00, προκειμένου να γλυτώνουν τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

- Η ισπανική Caixabank μείωσε εκτυπωτές και… καλάθια των αχρήστων στα κεντρικά της γραφεία στη Βαρκελώνη, με στόχο να αποθαρρύνει τους εργαζομένους της από την ευρεία κατανάλωση χαρτιού.

- Οι εργαζόμενοι της βρετανικής Lloyds έλαβαν ειδοποίηση, κατά την οποία υποχρεούνται κάθε Τετάρτη… να καθαρίζουν οι ίδιοι τα γραφεία τους, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη για καθαρίστριες ή ολόκληρα συνεργεία καθαρισμού.

Όσο περίεργα κι αν φαίνονται τα εν λόγω μέτρα, κρίνονται αναγκαία για το σύνολο των ευρωπαϊκών τραπεζών, καθώς δίνουν μάχη για να θωρακίσουν τους ισολογισμούς τους, υπό το βάρος ενός εκρηκτικού μείγματος αναιμικής οικονομικής ανάπτυξης, χαμηλών επιτοκίων και αύξησης του κόστους λόγω ανάγκης εναρμόνισης με τα νέα νομοθετικά – ρυθμιστικά πλαίσια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider