Πέφτουν οι μάσκες στο Μακεδονικό

Γιάννης Τσιρώνης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέφτουν οι μάσκες στο Μακεδονικό
Οι γιαλαντζί «μακεδονομάχοι είχαν λοιπόν ήδη αναγνωρίσει έμπρακτα την «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Η δυσκολίες του κ. Ζάεφ στη συμφωνία των Πρεσπών, αναδεικνύουν την εξαιρετική δουλειά του ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά αλλά και τον καιροσκοπισμό της ελληνικής αντιπολίτευσης στο σημαντικό εθνικό ζήτημα: στο δυσμενέστατο ενδεχόμενο απόρριψης της συμφωνίας από την ΠΓΔΜ, η ευθύνη για την αποτυχία θα βαρύνει τους γείτονες. Αποδεικνύεται σοφή επιλογή να προηγηθεί η αλλαγή συντάγματος της ΠΓΔΜ, πριν φτάσει το θέμα στην ελληνική βουλή, αντίθετα με την επιδίωξη ΝΔ-ΚΙΝΑΛ να μετατρέψουν ένα εθνικό θέμα σε πεδίο μικροκομματικής αντιπαράθεσης.
Ας ξεκαθαρίσω αρχικά ότι θεωρώ ήττα για την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ και τα Βαλκάνια εάν οι εθνικιστές στην ΠΓΔΜ πετύχουν την ακύρωση της συμφωνίας. Τουλάχιστον όμως δεν θα χρεωθεί η Ελλάδα την αδιαλλαξία, όπως προσπάθησαν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ. Αποδείχθηκε ότι δεν τους απασχολεί να κλείνουν τα εθνικά μέτωπα, αλλά είτε να μην συμφιλιωθούμε με τους γείτονες επί πρωθυπουργίας Τσίπρα, είτε εάν συμφιλιωθούμε να χρεώσουν στην κυβέρνηση ενδοτισμό!
Η ενδεχόμενη μη κύρωση της συμφωνίας από την ΠΓΔΜ, θα αναδείξει τον εγκληματικό καιροσκοπισμό του παλαιού πολιτικού συστήματος, που οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία. Θα βόλευε πολύ τους καιροσκόπους, αν κυρωθεί η συμφωνία, να παριστάνουν τους τζάμπα μάγκες! Να ισχυρίζονται ανέξοδα ότι εκείνοι θα είχαν πείσει τους γείτονες να αυτοαποκαλούνται «Σκοπιανοί» και η γλώσσα τους να είναι τα… «κορακίστικα»! Αντίθετα, χωρίς συμφωνία, θα προσγειωθούν σκληρά στην σημερινή πραγματικότητα, οπότε οι μάσκες πέφτουν:
• Η γειτονική χώρα θα συνεχίσει να ονομάζεται Μακεδονία. Θα αποκαλυφθεί το ψέμα ότι δεν μας πειράζει να την αποκαλούν όλες οι άλλες χώρες Μακεδονία, αρκεί να μην την αποκαλούμε εμείς. Η Ελλάδα ήδη από το 1991 με τον καταστροφικό ευρωπαϊκό κανονισμό 3567, που αποδέχθηκε ο τότε ΥΠΕΞ Σαμαράς, διέκοψε τις εμπορικές σχέσεις με την Γιουγκοσλαβία, και συνήψε εμπορικές σχέσης με την νέα χώρα που στον κανονισμό αναφέρεται ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί για την χώρα μας είναι δεσμευτικοί και ισοδύναμοι με το εθνικό μας δίκαιο. Η προσυπογραφή του κανονισμού 3567 σημαίνει de facto αναγνώριση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας»! Φυσικά μετά το αυτογκόλ του 1991, ήρθε η ήττα της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995 όπου αποδεχθήκαμε σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» (Π.Γ.Δ.Μακεδονίας) χωρίς erga omnes, δηλαδή η συνταγματική ονομασία της χώρας παρέμεινε «Μακεδονία» και με αυτήν θα μπει στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, χωρίς η Ελλάδα να μπορεί να βάλει βέτο! Οι γιαλαντζί «μακεδονομάχοι είχαν λοιπόν ήδη αναγνωρίσει έμπρακτα την «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
• Η γλώσσα των γειτόνων μας θα εξακολουθεί να λέγεται «Μακεδονική», όπως λεγόταν από την εποχή της Πηνελόπης Δέλτα με μακεδονικό κυριλλικό αλφάβητο αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ το 1977, την ίδια μέρα που αναγνωρίστηκε το σερβοκροατικό κυριλλικό αλφάβητο. Ιδού ενδεικτικά δύο μόνο έγγραφα του ΟΗΕ που αναφέρουν τη μακεδονική γλώσσα: http://www.eki.ee/wgrs/ και https://unstats.un.org/unsD/geoinfo/UNGEGN/docs/_data_ICAcourses/_HtmlModules/_Selfstudy/S11/S11_03.html. Το πρώτο έγγραφο αναφέρεται σε language με την Macedonian να φιγουράρει στη 14η θέση. Χωρίς τη συμφωνία των Πρεσπών δεν θα κατοχυρωθεί ότι πρόκειται για νότια σλαβική γλώσσα άσχετη με τη γλώσσα του Φίλιππου!
• Η ιθαγένεια των γειτόνων μας θα παραμείνει «Μακεδόνας». Από το μένος τους ενάντια στον Τσίπρα, Μητσοτάκης, Γεννηματά, Γεωργιάδης κ.λπ. το προτίμησαν από το «Μακεδόνας-πολίτης Βόρειας Μακεδονίας». Σήμερα οι κάτοχοι διαβατηρίου της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» ταξιδεύουν ως Μακεδόνες, παντρεύονται, εμπορεύονται, συνεταιρίζονται και παραθερίζουν απρόσκοπτα στην Ελλάδα, διαψεύδοντας καθημερινά όσους καλούν σε συλλαλητήρια, ότι δεν έχουν αναγνωριστεί από την Ελλάδα. Εάν δεν είχαν αναγνωριστεί θα αντιμετωπίζονταν όπως οι Τουρκοκύπριοι που τα διαβατήρια τους θεωρούνται ανυπόστατα.
• Φυσικά, χωρίς τη συμφωνία, θα παραμένουν τα αγάλματα του Μεγαλέξανδρου, και οι μαθητές των σχολείων στα Σκόπια θα εξακολουθούν να διδάσκονται… την ένδοξη ιστορία των προγόνων τους, του Φίλιππου, του Αλέξανδρου και του Αριστοτέλη! Αυτή είναι η σημερινή πραγματικότητα που οι γιαλαντζί «μακεδονομάχοι» διοργανωτές συλλαλητηρίων υπερασπίστηκαν λυσσαλέα ενάντια στην δήθεν «ενδοτική» συμφωνία των Πρεσπών! Αυτή είναι η σημερινή πραγματικότητα, που είχαν αποδεχθεί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, την ίδια εποχή που διοργάνωναν συλλαλητήρια! Αυτή είναι η σημερινή πραγματικότητα που ο Άδωνις Γεωργιάδης θριαμβολογεί, μαζί με τον ομοϊδεάτη του Γκρούεφσκι, ότι δεν θα αλλάξει τα επόμενα 50 χρόνια.
Γιατί όμως συμφέρει την Ελλάδα η γρήγορη επίλυση του προβλήματος; Παράδοξο να ρωτάνε όσοι εξεγείρονται από τη συνεχιζόμενη καπηλεία της αρχαίας ιστορίας μας. Η καπηλεία όμως δεν είναι το μόνο πρόβλημα! Εάν η γειτονική χώρα δεν μπει στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, απειλείται με σοβαρή αστάθεια. Πέρα από μια ελάχιστη αρρωστημένη μειοψηφία που θεωρούσε ότι ο διαμελισμός της θα έδινε στην Ελλάδα και τη Σερβία εδάφη, η πραγματικότητα οδηγεί σε ενδεχόμενο μοίρασμα της χώρας ανάμεσα στην Αλβανία και τη Βουλγαρία. Ακόμα χειρότερο σενάριο είναι να δεθεί άρρηκτα η ΠΓΔΜ στο άρμα της Τουρκίας, εντείνοντας τον αλυτρωτισμό της ενάντια στην Ελλάδα. Τα σενάρια αστάθειας είναι πολλά, και κανένα δεν είναι ευνοϊκό για τη χώρα μας. Το πιο πιθανό για να αποτραπούν είναι να ανοίξουν επειγόντως τα πρωτόκολλα εισόδου στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ανεξαρτήτως επίλυσης του ονοματολογικού. Για αυτό το ενδεχόμενο δεν θα ρωτηθεί η χώρα μας. Μπορεί να γίνει από επιλογή των ΗΠΑ, της Γερμανίας ή της Ουγγαρίας. Σε αυτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να βάλει Βέτο και η χώρα θα μπει στους διεθνείς οργανισμούς με διπλή ονομασία: ΠΓΔΜ στα χαρτιά και «Μακεδονία» στην ουσία.
Σε αυτή την περίπτωση, η αλλαγή συντάγματος, η άρση του αλυτρωτισμού, η κατοχύρωση της ιστορίας μας θα μείνουν όνειρα θερινής νυκτός, αφού οι Μητσοτάκης και Γεννηματά υπονόμευσαν την συμφωνία των Πρεσπών και τάισαν το τέρας του εθνικισμού για τα ψηφαλάκια όσων εξαπάτησαν.
Σημειώσεις
Αναλυτικότερη τεκμηρίωση στο ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider