Δικαίωμα πρόσβασης για όλους στο Αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας

Γιώργος Παντελόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δικαίωμα πρόσβασης για όλους στο Αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας

«Εγώ για ν' αγαπώ γεννήθηκα»

(«Αντιγόνη» του Σοφοκλή).

Λόγια που μέσα τους περιέχουν την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης. Φράση που σηματοδοτεί στάση ζωής, ιδεολογία. Στάση ζωής που βασίζεται στη θέληση για προσφορά, στην αγάπη για τον «πλησίον» πέρα και πάνω από τον αφυδατωμένο, ανελαστικό απρόσωπο τρόπο διοίκησης. Ιδεολογία που εξυψώνει τον ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ.

Τα σπουδαία αυτά λόγια με τα οποία ο Σοφοκλής τιμά την ουσία του Ανθρώπου, αποτελούν την προμετωπίδα μιας πρωτοφανούς προσπάθειας απλών, καθημερινών ανθρώπων, που χωρίς προσωπικό όφελος ένωσαν τις φωνές τους για την επίλυση ενός προβλήματος που αφορά το διπλανό, το γείτονα, το φίλο, τον άγνωστο, που αφορά τον ΑΝΘΡΩΠΟ.

Η Καλαμάτα με τους πολίτες της, εδώ και περίπου 10 μήνες, μετά από πρωτοβουλία του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού θεάτρου (ΜΕΘ), το οποίο αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους θεατρικούς Συλλόγους της χώρας, ξεκίνησε μια μάχη για να βρεθεί λύση σε ένα πρόβλημα η διευθέτηση του οποίου θα έπρεπε να είναι αυτονόητη.

Συγκεκριμένα, η πρόσβαση στο Αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας, του πλέον εμβληματικού πολιτιστικού χώρου της πόλης για τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι ΑΔΥΝΑΤΗ για τα άτομα με οποιουδήποτε είδους κινητικές δυσκολίες.

Πρόκειται για ένα γεγονός ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, η ύπαρξη του οποίου αποτελεί μαύρη κηλίδα στο προφίλ μιας πόλης, οι κάτοικοι της οποίας σφύζουν από πολιτιστική δημιουργικότητα, μιας πόλης η οποία και δικαίως διεκδικούσε τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

Η συνειδητοποίηση αυτής της κατάστασης, του επίσημου δηλαδή αποκλεισμού των μισών, τουλάχιστον, συμπολιτών μας από δημόσιους χώρους πολιτισμού, όπως βέβαια και από οπουδήποτε αλλού, μας ανάγκασε να πούμε ένα μεγάλο ΕΩΣ ΕΔΩ.

Δεν είναι δυνατόν αφυδατωμένα διοικητικά στεγανά, απαρχαιωμένες δημοσιοϋπαλληλικές νοοτροπίες να μη δίνουν λύση στο ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Έτσι, εμείς οι πολίτες μπαίνουμε μπροστά. Όλοι ενώνουμε τις φωνές μας και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. Μια λύση που είναι εφικτή. Μια λύση που μέχρι τώρα δεν ερχόταν γιατί υπήρχαν αυτές οι κοντόφθαλμες λογικές συγκεκριμένων, ελαχίστων ατόμων της «διοίκησης».

Περισσότεροι από 2500 άνθρωποι και 40 από τους μεγαλύτερους Συλλόγους και φορείς της πόλης έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής το κείμενο για την επίλυση του προβλήματος. Εδώ και 10 μήνες περίπου δημιουργούμε ένα ανθρώπινο «τσουνάμι», μια ανθρώπινη θάλασσα θετικής ενέργειας που θα σαρώσει τα εμπόδια της διοικητικής αδιαφορίας και του ωχαδελφισμού των ελαχίστων.

Σ΄ αυτή μας την κίνηση τώρα ζητάμε δημόσια να προσχωρήσουν οι «κεφαλές» του τόπου, η Εκκλησία μας, οι αιρετοί μας άρχοντες, βουλευτές, πολιτευτές και αυτοδιοικητικοί, οι δικαστικοί μας λειτουργοί, τα Μ.Μ.Ε. Τους προσφέρουμε τη δύναμη της θέλησής μας, τους δίνουμε τη δυνατότητα να αποδείξουν την πίστη τους στον ΑΝΘΡΩΠΟ.

Πρόκειται για μια μάχη ενάντια στα «συνηθισμένα»', για μια ειρηνική επανάσταση του αυτονόητου. Η προσπάθεια αυτή αποτελεί απόδειξη ότι ο απλός πολίτης έχει δύναμη. ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ.

ΑΝ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ Η ΑΓΑΠΗ ΤΕΛΙΚΑ ΝΙΚΑ.

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider