Η Γυναίκα επιτέλους αυτονομείται και Φορολογικά

Ιάκωβος Γκούμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Γυναίκα επιτέλους αυτονομείται και Φορολογικά

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τις Αποφάσεις του.

Μετά από την Ιστορική Απόφαση για τον έλεγχο της Εφορίας στην 5ετία αυστηρά, που ο Έλεγχος πλέον ξεκινά το 2012 και όχι το 2000, έρχεται με μια Νέα απόφαση να ταράξει τα Νερά, της Νοοτροπίας του Δημοσίου.

Το Κράτος μέχρι σήμερα, Υποχρέωνε την Έγγαμη Γυναίκα ή τη Γυναίκα μέρος του Συμφώνου Συμβίωσης, να κάνει κοινή Φορολογική Δήλωση με τον Σύζυγο ή τον Σύντροφο της.

Η χωριστή Φορολογική Δήλωση επιτρεπόταν μόνο στην Διάσταση ή με διαφορετική Φορολογική Κατοικία…

Αυτό βέβαια, δημιούργησε και δημιουργεί, λόγω της Κρίσης, σοβαρά προβλήματα από την Ύπαρξη Οφειλών και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Είναι απολύτως Πολιτισμένο, Σύγχρονο και Δίκαιο, ο κάθε Φορολογούμενος να κάνει μόνος του Φορολογική Δήλωση ώστε να υπάρχει ξεχωριστή βεβαίωση Φόρου Εισοδήματος και η μη πληρωμή του να βαρύνει αυτόν που οφείλει και όχι «αφού βρήκαμε παπά να θάψουμε καμπόσους».

Με την χωριστή Δήλωση θα έχουμε και χωριστή Φορολογική Ενημερότητα, άρα πουλάει περιουσιακά στοιχεία ή εισπράττει από το Δημόσιο αδιαφορώντας αν ο άλλος σύζυγος οφείλει.

Χωριστή Δήλωση με Χωριστή Εκκαθάριση της Φορολογίας Εισοδήματος, σημαίνει η Γυναίκα μπορεί να εισπράττει την επιστροφή Φόρου που δικαιούται και να μην την συμψηφίζει με τις Οφειλές του Συζύγου ή Συντρόφου της.

Τώρα, αν όλα αυτά σημαίνουν για το Ελληνικό Δημόσιο και τους Δημόσιους Υπαλλήλους, Υποδοχή περισσότερων Φορολογικών Δηλώσεων, Εκκαθάριση 8 εκ. δηλώσεων αντί για 6 εκ., Αλλαγή πιθανά στα Κριτήρια επιδομάτων και θέρμανσης που στηρίζονται στο Οικογενειακό Εισόδημα και όχι το Ατομικό, είναι ένα άλλο θέμα, το οποίο νομίζω ότι ένα Κράτος μπορεί να αντέξει.

Ειδικά, όταν οι Γυναίκες έχουν γίνει Αυτοκράτειρες, Πρωθυπουργοί, Αστροναύτες.

Έχουν κατακτήσει τις Κορυφές σε όλα τα Πεδία και Επίπεδα, με πιο Υψηλό αυτό της Ανανέωσης του Ανθρώπινου Γένους, νομίζω ότι η Ελληνίδα Γυναίκα δικαιούται να κάνει την δική της Φορολογική Δήλωση…

Χρόνια πολλά στη Γυναίκα με αγάπη και απέραντο θαυμασμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider