Η Ελλάδα της επόμενης ημέρας

Μανώλης Γραφάκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ελλάδα της επόμενης ημέρας

Στην πορεία προς το 11ο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων είχαμε μπροστά μας δύο επιλογές. Η πρώτη ήταν να ακολουθήσουμε την πεπατημένη: προσυνεδριακές συνδιασκέψεις σε κλειστό κύκλο, αντιπολιτευτικές κορώνες και μαθήματα κομματικού πατριωτισμού. Η δεύτερη επιλογή ήταν να καινοτομήσουμε. Να κάνουμε ένα ουσιαστικό άνοιγμα στην κοινωνία, στους νέους, στους ανέργους, στους ανθρώπους που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση και που θεωρούν ότι η πολιτική δεν τους αγγίζει. Σε όσους ασφυκτιούν σε ένα περιβάλλον κρατισμού, υπερφορολόγησης και γραφειοκρατίας. Να τους ακούσουμε και να τους δώσουμε την ευκαιρία να δουν τον εαυτό τους στην Ελλάδα της επόμενης ημέρας.

Ακολουθήσαμε τον δύσκολο δρόμο, την δεύτερη επιλογή. Με σταθμούς τα επτά μας θεματικά προσυνέδρια διοργανώσαμε ένα ευρύ, ανοικτό διάλογο για τις προγραμματικές μας θέσεις. Χωρίς προκαταλήψεις, ακούσαμε ανθρώπους εκτός κομματικών μηχανισμών: νέους επιστήμονες, την γενιά του brain drain, στελέχη της αγοράς, πανεπιστημιακούς, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά και έχουν να προτείνουν συγκεκριμένα πράγματα. Μέσω του διαδικτύου και των social media χιλιάδες συμπολίτες μας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις, συμβάλλοντας στον γόνιμο προβληματισμό για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας.

Από την πρώτη στιγμή της προσπάθειας ο δρόμος της αλήθεια, του πραγματισμού και του πολιτικού ρεαλισμού ήταν για εμάς μονόδρομος. Δεν θα πούμε πράγματα που είναι ανέφικτα. Αρκετά πλήρωσαν οι πολίτες το ψέμα και τις αυταπάτες των μαθητευόμεων μάγων. Όλες οι προτάσεις του προγράμματός που θα ακουστούν το Σαββατοκύριακο είναι κοστολογημένες και υλοποιήσιμες. Δεν θα σκίσουμε τα Μνημόνια. Θα καταθέσουμε το δικό μας σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα υπερβαίνει τις Μνημονιακές υποχρεώσεις, αφήνοντας οριστικά πίσω μας τις παθογένειες του παρελθόντος.

Για εμάς στη Νέα Δημοκρατία, η Ελλάδα του πλούτου είναι το ζητούμενο. Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν μπορεί να υπηρετηθεί με επιδόματα, φόρους και την ιδιωτική πρωτοβουλία ποινικοποιημένη. Η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, η έμφαση στην εξωστρέφεια, στην ιδιωτική επιχειρηματικότητα, στις επενδύσεις, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας είναι προϋπόθεση υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης. Ο εξορθολογισμός του κράτους με αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών, με μείωση του κόστους λειτουργίας του που θα οδηγήσει σε μείωση της φορολογίας, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με τόνωση των ιδιωτικών επενδύσεων, είναι πολιτικές απαραίτητες για να σταθούμε με αξιώσεις στον έξω κόσμο.

Στο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων του Σαββατοκύριακου θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας για την Ελλάδα της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. Η Ελλάδα της επόμενης ημέρας, θα υπάρξει μόνο αν το επιλέξουν οι πολίτες της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider