Στο όνομα της Αριστεράς διαπράττονται κοινωνικά και οικονομικά εγκλήματα

Νίκος Χουντής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο όνομα της Αριστεράς διαπράττονται κοινωνικά και οικονομικά εγκλήματα

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τον κυβερνητικό του εταίρο, διαπράττουν κοινωνικά και οικονομικά εγκλήματα, και μάλιστα στο όνομα της Αριστεράς.

Με την υπογραφή του 3ου Μνημονίου και την διάψευση όλων των προσδοκιών του ελληνικού λαού που είχε μόλις παραμερίσει όλη την συστημική ευρω-τρομοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να παίξει το ρόλο του αστικού κόμματος που κάνει τη βρώμικη δουλειά για το σύστημα.

Περαιτέρω περικοπές δαπανών, αυξήσεις φόρων, περικοπές συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις βασικών κρατικών εταιρειών, απελευθερώσεις αγορών και επαγγελμάτων προς όφελος των μεγάλων, ελληνικών και ξένων, Πολυεθνικών Ομίλων, θεσμικές αλλαγές στη δικαιοσύνη, την προστασία των δανειοληπτών και το πτωχευτικό δίκαιο, συνθέτουν την εικόνα του «αριστερού» Μνημονίου. Ενός Μνημονίου που αποτελεί τη χαριστική βολή για τις εργαζόμενες τάξεις, που πλέον βρίσκονται τελείως απροστάτευτες απέναντι στην εργοδοσία, τις τράπεζες, τον εφιάλτη της ανεργίας.

Παράλληλα, οι πολιτικές επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης σε τομείς που δεν σχετίζονται, άμεσα τουλάχιστον, με την οικονομική πολιτική και το Μνημόνιο, όπως τα ατομικά δικαιώματα, οι σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, η εξωτερική πολιτική, οι σχέσεις με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, ο ευρωπαϊκός στρατός, δείχνουν την πλήρη υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στη ιδεολογία και τις πολιτικές του «αντιπάλου», προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά στον ελληνικό λαό για το τι σημαίνει Αριστερά σήμερα.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το μέλλον της Ευρωζώνης, όπου οποιαδήποτε αριστερή ρητορεία έχει πάει στον κάλαθο των αχρήστων, με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται να αποδέχεται προτάσεις όπως ο ευρωπαίος Υπουργός Οικονομικών, η μετατροπή του ESM σε ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο, η Τραπεζική Ένωση κ.α., προτάσεων δηλαδή που μονιμοποιούν το καθεστώς του Μνημονίου σε όλη την Ευρωζώνη.

Οι ανάγκες του ελληνικού λαού, οι ανάγκες των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, της νεολαίας μας, δεν μπορούν να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με την «επιχειρηματικότητα», την κερδοφορία των επιχειρήσεων, τις ξένες επενδύσεις, την έξοδο στις αγορές. Δεν είναι μονόδρομος η νεοφιλελεύθερη πολιτική, είτε στην παραλλαγή του Μνημονίου, είτε σε αυτή του «κανονικού κράτους μέλους της Ευρωζώνης».

Ο ελληνικός λαός οφείλει να αντισταθεί και να αγωνιστεί για την κατάργηση των πολιτικών της λιτότητας και την εφαρμογή μιας εναλλακτικής οικονομικής πολιτικής που να εξυπηρετεί τα συμφέροντά του. Να αγωνιστεί για αυξήσεις μισθών, συντάξεων και της κοινωνικής προστασίας. Να αγωνιστεί για την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της Ελλάδας στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των ευρύτερων κοινωνικών αναγκών, με προστασία της εργασίας και του περιβάλλοντος.

Για να το πετύχει αυτό ο ελληνικός λαός θα πρέπει να έρθει σε ρήξη με τις πολιτικές της Ευρωζώνης και της ΕΕ, να επιλέξει το δρόμο της εξόδου από αυτούς τους οργανισμούς, ώστε να κερδίσει την, θεσμική τουλάχιστον, ανεξαρτησία του στην άσκηση δημοσιονομική, νομισματικής και οικονομικής πολιτικής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider