Για το «κοινωνικό μέρισμα» αναμείνατε...

Παναγιώτης Καρκατσούλης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για το «κοινωνικό μέρισμα» αναμείνατε...

Σοκαρισμένος από την γενναιότητα και την αποφασιστικότητα που απέπνεε το διάγγελμα του Ηγέτη για το «κοινωνικό μέρισμα» στους πληβείους του, έσπευσα να δω αν επιβεβαιώνονται τα λεγόμενά του στο νομοσχέδιο που κατέθεσε, προχθές, ο υπουργός της φυματικής σαρανταποδαρούσας.

Από το νομοσχέδιο αυτό που φέρει τον τίτλο «επιστροφή κοινωνικού μερίσματος και άλλες διατάξεις» συγκράτησα 3 λεπτομέρειες και τις παραθέτω:

Λεπτομέρεια πρώτη: Το ποσόν των 720εκ. ευρώ που αποτελεί το κυρίως μέρισμα και προέρχεται από το υπερ-πλεόνασμα, θα καταβληθεί σε κάποιους, κάποτε με κάποια κριτήρια. Αυτοί οι κάποιοι θα εισπαράξουν κάποιο ποσό. Έτσι, ακριβώς, ορίζει το άρθρο 1 του νομοσχεδίου, αναφέροντας ότι όλα αυτά θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση. Πότε; Κάποια στιγμή, υποθέτω. Πάντως, οι αλαλάζοντες για το ζεστό χρήμα που πέφτει στα απλωμένα χέρια των πενήτων θα πρέπει να περιμένουν λίγο.

Λεπτομέρεια δεύτερη: Το επιπλέον ποσόν που μερίσματος που θα καταβάλλει ο Ηγέτης στον λαό του προέρχεται από μια «κλεψιά». Μια άλλη, ηπιότερη λέξη για το ίδιο πράγμα είναι εκείνη που χρησιμοποιεί ο συντάκτης του νομοσχεδίου: Από ένα «ποσό που παρακρατήθηκε» από την σύνταξη των δικαιούχων υπέρ της υγειονομικής περίθαλψής τους. Υποθέτω ότι όταν το παρακράτησαν δεν τους ρώτησαν. Λέτε, τώρα που τους πουλάνε σανό, να τους ζητήσουν συγγνώμη;

Λεπτομέρεια τρίτη: Οι δικαιούχοι των κομμένων λογαριασμών της ΔΕΗ, που αναλαμβάνει να πληρώσει ο Ηγέτης, θα πρέπει να περιμένουν. Όπως ορίζεται στο άρθρο 3 του νομοσχεδίου, μπορεί με υπουργική απόφαση να καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, πλήρως ή μερικώς, το κόστος παροχής των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας. Δηλαδή, κάποια στιγμή, θα πιστωθεί ένας λογαριασμός της ΔΕΗ με χρήματα προερχόμενα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Εν συνεχεία, θα καλυφθεί, πλήρως ή μερικώς, μια οφειλή του παρελθόντος ή, ενδεχομένως, και του μέλλοντος. Μια οφειλή κάποιων οι οποίοι θα προσδιοριστούν με κάποια κριτήρια τα οποία θα αποκλείουν κάποιους άλλους. Ακόμη δεν ξέρουμε τίποτα από αυτά, ούτε εμείς ούτε αυτοί που θα νομοθετήσουν το «κοινωνικό μέρισμα».

Μέχρι να ρυθμιστούν όλα όσα εξαγγέλθηκαν ως δεδομένα, ο εθνολαϊκιστικός εσμός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα κρώζει για όλους εμάς που τους ασκούμε κριτική ότι «θέλουμε ν’ αφήσουμε νηστικούς τους φτωχούς τα Χριστούγεννα» και θα προσπαθούν να μας πείσουν ότι σφάλλουμε δείχνοντάς μας τα αυθόρμητα πλήθη που περιμένουν με λουλούδια τον Μεγάλο Τιμονιέρη για να τον ευχαριστήσουν για τη γενναιοδωρία του.

Άφησα μια «τεχνική» λεπτομέρεια του νομοσχεδίου για το τέλος: Όχι, δεν εννοώ από τον παραπειστικό τίτλο του το «επιστροφή κοινωνικού μερίσματος» αλλά το «και άλλες διατάξεις». Το «και άλλες διατάξεις» παραμπέμπει, συνήθως, σε άσχετες διατάξεις που η κυβέρνηση τις κολλάει στα νομοσχέδια είτε λόγω τσαπατσουλιάς είτε λόγω εμπρόθετων ρουσφετολογικών εξυπηρετήσεων. Εν προκειμένω, όμως, δεν υπάρχουν άσχετες διατάξεις! Οπότε, δυοίν θάτερον: Ή προτίθενται στην Ολομέλεια να προσθέσουν «και άλλες διατάξεις» ή, από κεκτημένη ταχύτητα, οι Συριζαίοι συντάκτες του νομοσχεδίου άφησαν τις «άλλες διατάξεις» στον τίτλο, αφού όλα τα νομοσχέδιά τους περιέχουν τέτοιες.

Εν τέλει, όμως, σήμερα, που «χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά Πατέρα», ποιος νοιάζεται για την ποιότητα της νομοθέτησης;

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider