Αξίζει στην Αθήνα μας!

Σταύρος Καφούνης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αξίζει στην Αθήνα μας!

Μόνον όλοι μαζί θα καταφέρουμε να ζωντανέψουμε την Αγορά της Αθήνας... και μέσα από αυτήν, την αγορά όλης της χώρας. Γιατί κακά τα ψέματα, στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας πραγματοποιείται σχεδόν η μισή εμπορική δραστηριότητα της Ελλάδας.

Δεν είναι δυνατόν να επιζητούμε την αναθέρμανση της εμπορικής ζήτησης ή του τουριστικού ρεύματος στην Αθήνα δημιουργώντας έναν ενάρετο κύκλο με διάρκεια μεγαλύτερη της μιας γενιάς, ενώ με την ανοχή της πολιτείας εμφανίζονται φαινόμενα σαν αυτό των πρόσφατων καταστροφών στον κεντρικότερο δρόμο της Πόλης, της πλημμύρας σκουπιδιών στην καρδιά της τουριστικής περιόδου και ακόμη χειρότερα της παραβατικότητας με κλοπές και πανέρια «παρεμπορικών οργίων» σε κάθε γωνία της όμορφης Αθήνας!

Οι πλατείες και τα κτίρια πρέπει να καθαρίσουν, οι πεζόδρομοι και τα πεζοδρόμια να παραδοθούν στους πεζούς ενώ οι δρόμοι, στα οχήματα που κινούνται και όχι στα σταθμευμένα.

Πρέπει να δημιουργήσουμε ανοικτά ζωντανά καταστήματα με χαμογελαστούς σωστά αμειβόμενους εργαζομένους, έτοιμους και εκπαιδευμένους να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές είτε προέρχονται από την διπλανή πόρτα είτε από την μακρινή Αμερική με καταστηματάρχες που δεν ασφυκτιούν από το συνεχές φορολογικό ξεζούμισμα. Σε μια καθαρή Πόλη που αστυνομεύεται διακριτικά, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί λειτουργούν υποστηρικτικά των νοικοκύρηδων και κατακεραυνώνουν τους επιτηδείους. Δεν απομυζούν συνεχώς την ίδια αγελάδα απλά και μόνον γιατί αυτήν βρίσκουν εύκολα μπροστά τους.

Η τήρηση των αυτονόητων δεν μπορεί να είναι θέμα διαπραγμάτευσης και η πολιτεία πρέπει να εφαρμόσει ιδέες και λύσεις που σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο έχουν λειτουργήσει και αποδώσει θετικά αποτελέσματα βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής όλων. Χρειάζονται καινοτόμες δράσεις που θα συνδέσουν την εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια με την πραγματική ζωή και η γνώση θα συνεισφέρει και θα βοηθήσει την εξέλιξη μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων.

Ενώνουν λοιπόν δυνάμεις και σηκώνουν μανίκια όλοι στους εποπτευόμενους από το κράτος φορείς (υπουργεία, αστυνομία, ελεγκτικοί μηχανισμοί, Δήμος, Περιφέρεια), με τις δυνάμεις της υγιούς ιδιωτικής οικονομίας που δίνουν καθημερινά αγώνα επιβίωσης, υπό τον συντονισμό των επιμελητηρίων και των συλλογικών οργάνων που τους εκπροσωπούν! Μικροί και μεγάλοι, εργαζόμενοι και εργοδότες, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας ζουν από την ίδια γη και αυτά που τους ενώνουν είναι σίγουρα πολλά και σημαντικά.

Έτσι η έννοια της επιχειρηματικότητας επανέρχεται στο προσκήνιο, το κέρδος απενοχοποιείται γιατί είναι αυτό που κινητοποιεί και επιβραβεύει και συντονισμένα τηρούνται οι κανόνες που υπάρχουν σε αφθονία ώστε να παραχθεί νέος πλούτος που θα διαχυθεί στο σύνολο της κοινωνίας και θα επιτύχει την συνεχή βελτίωση της ζωής των πολιτών και όχι των αριθμών.

Η Αθήνα και το κέντρο της πρέπει να ζωντανέψει σήμερα γιατί αύριο θα είναι σίγουρα αργά και αυτό ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών δεν θα το αφήσει στην τύχη του!

Επιμέλεια: Στέλλα Κεμανετζή

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider