Οι υδρογονάνθρακες είναι σημαντικοί για την οικονομία

Παναγιώτης Οφθαλμίδης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι υδρογονάνθρακες είναι σημαντικοί για την οικονομία

Με το 2ο Διεθνές Συνέδριο Πετρελαίου που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, απέδειξε ότι οι οργανώσεις των εργαζομένων στην εποχή μας, εκτός από τα στενά οικονομικά ή συντεχνιακά τους συμφέροντα μπορούν και πρέπει, σε συνεργασία με τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους να συμβάλλουν και σε άλλα πεδία της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου.

Πεδία που σε τελευταία ανάλυση συμβάλλουν με τη σειρά τους στην ανάπτυξη της οικονομίας, στην αύξηση της απασχόλησης, στην προστασία τους περιβάλλοντος και στον σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων που ως παραγωγοί και καταναλωτές αποτελούν ένα πολύτιμο κεφάλαιο για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Τα πρακτικά του θα αποτελέσουν την επιστημονική καταγραφή του Συνεδρίου μέσα από τα οποία θα εκφράζονται όλες οι τεκμηριωμένες απόψεις των πλέον έγκυρων και εξειδικευμένων επιστημόνων που ελπίζουμε να συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων τα οποία αναδείχθηκαν και θα αναδειχθούν.

Ο κλάδος παρουσιάζει σημαντική δυναμική και απαιτεί τόσο διαρκή ενημέρωση όσο και αλλαγή στρατηγικής.

Το 2ο Συνέδριο υλοποιήθηκε γιατί πειστήκαμε από τα ακράδαντα επιχειρήματα των συναδέλφων της έρευνας, ότι το θέμα της «έρευνας υδρογονανθράκων» είναι σημαντικό τόσο για την εθνική οικονομία, όσο και για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Θεωρούμε ανεπίτρεπτο να έχει παραμεληθεί την τελευταία 15ετία ένα φάσμα δραστηριοτήτων με διαδοχικές φάσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας γι’ αυτό και στοχεύουμε στην ανάδειξη:

  • Του πετρελαϊκού δυναμικού της χώρας
  • Της ευρύτερης γνωστοποίησης της πετρελαϊκής έρευνας στην περιοχή της Μεσογείου
  • Της παρουσίασης σύγχρονων τεχνολογιών έρευνας & παραγωγής υδρογονανθράκων περιβαλλοντικά ασφαλών
  • Της σύγχρονης αντιμετώπισης του θέματος των θαλάσσιων συνόρων (ΑΟΖ)
  • Και κύρια, στην αναγκαιότητα ικανής στελέχωσης και θεσμικής θωράκισης του Φορέα Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ)

Η αγωνία μας για την αξιοποίηση του έμπειρου δυναμικού της έρευνας και την οικονομικά συμφέρουσα αξιοποίηση του πετρελαϊκού μας δυναμικού παραμένει και θα προωθούμε καθετί σχετικό με την υλοποίηση των στόχων του κλάδου Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων.

Η προσπάθειά μας θα είναι συνεχής μέχρι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, η πολιτεία, η επιστημονική κοινότητα, το πολιτικό σύστημα αντιληφθούν την τεράστια αξία του εγχειρήματος που εάν συνεχιστεί και πάει μέχρι το τέλος, να είμαστε όλοι σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα είναι ένα τεράστιο όφελος για την Εθνική Οικονομία, αλλά και την κοινωνία μας.

Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και αυτό ενδυναμώνεται και από το τεράστιο ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών του χώρου, όπως η EXXON Mobil και η Total, που σε συνεργασία με τα ΕΛΠΕ εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για έρευνα πετρελαιοπιθανών περιοχών της χώρας μας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider