Το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και η σημασία του για την ανάπτυξη

Θωμάς Μπέγκας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και η σημασία του για την ανάπτυξη

Τα Γιάννενα και κατ’ επέκταση ολόκληρη η Ήπειρος είχαν την ατυχία να βρίσκονται απομονωμένα, «ξεκομμένα», από την υπόλοιπη χώρα.

Η ολοκλήρωση των δύο μεγάλων οδικών αξόνων, της Εγνατίας και της Ιόνιας οδού, έβγαλαν την περιοχή μας από την απομόνωση, δίνοντας παράλληλα το έναυσμα για αναπτυξιακές δράσεις.

Στις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα και η Ήπειρος, η αγωνία και η προσπάθεια όλων των φορέων της περιοχής μας, είναι η προώθηση εκείνων των «εργαλείων» που θα βοηθήσουν σε μια αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας.

Οι μεγάλοι οδικοί άξονες λοιπόν, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας σε συνδυασμό με ένα αξιόπιστο αεροδρόμιο που μπορεί να δεχθεί διεθνείς πτήσεις, συνιστούν ένα διεθνές δίκτυο συνδυασμένων μεταφορών.

Επενδύοντας δυναμικά στην ανάπτυξη του τουρισμού -και για πρώτη φορά συντονισμένα βάση συγκεκριμένου στρατηγικού σχεδίου όλοι οι φορείς του τόπου με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής - θεωρούμε κομβικής σημασίας την αναβάθμιση του Αεροδρομίου Ιωαννίνων, ώστε να καταστεί ένα σύγχρονο και με πτητική αξιοπιστία Αεροδρόμιο, το οποίο θα εξυπηρετεί συνολικά τις αναπτυξιακές ανάγκες της περιοχής μας και κυρίως τη στρατηγική προώθησης του τουριστικού προϊόντος.

Σαν Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή θέσαμε τον πήχη ψηλά σε ότι αφορά τον εκσυγχρονισμό του αεροδρόμιου των Ιωαννίνων.

Τον θέσαμε ψηλά γιατί εκεί πιστεύουμε ότι μπορεί να φτάσει το αεροδρόμιό μας.

Γιατί είμαστε σίγουροι πως μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή όχι μόνο στον τομέα του τουρισμού αλλά και γενικότερα.

Με τις συντονισμένες προσπάθειες της Περιφέρειας Ηπείρου, των Δήμων του Νομού, των επαγγελματικών φορέων και της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, ο Νομός Ιωαννίνων αποτελεί έναν ανερχόμενο τουριστικό προορισμό, με την τουριστική κίνηση να αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, παρά την οικονομική κρίση.

Γι’ αυτό και μεγάλοι tour operators από το εξωτερικό, έχουν ήδη ξεκινήσει πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

Αγωνία μας είναι οι προσπάθειες αυτές, και οι προοπτικές που δείχνει ότι έχει το αεροδρόμιο Ιωαννίνων να μην πάνε χαμένες.

Το Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων είναι το μοναδικό Αεροδρόμιο στα όρια της Ηπείρου. Ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός δικτύου μεταφορών που εξυπηρετούν την ανάπτυξη της Ηπείρου, οφείλει μαζί με τους μεγάλους οδικούς άξονες (Ιόνια-Εγνατίαα) και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, να συμπεριλαμβάνει ένα σύγχρονο, αξιόπιστο Αεροδρόμιο, ικανό να συνδεθεί με διεθνείς προορισμούς.

Οι βάσεις έχουν μπει. Η Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού καθώς και όλοι οι φορείς, έχουν κάνει και με το παραπάνω το καθήκον τους.

Ήρθε η ώρα και η Πολιτεία να αποδείξει με πράξεις ότι συμμερίζεται την αγωνία των Ιωαννίνων και ολόκληρης της Ηπείρου.

Να αποδείξει ότι έχει σχέδιο για να μπορέσει και η δίκη μας περιοχή να κάνει πράξη την εξωστρέφεια που δείχνει πια ολόκληρη η χώρα σε τομείς όπως ο τουρισμός.

Επιμέλεια: Στέλλα Κεμανετζή

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider