Παράθυρο ελπίδας και προοπτικής

Νότης Μαριάς
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παράθυρο ελπίδας και προοπτικής

Σε μια φάση λοιπόν που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σάλπισε ισπανική υποχώρηση απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση των Δανειστών ανοίγοντας το δρόμο για το τέταρτο μνημόνιο, η ίδρυση του Πολιτικού μας Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - O ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» αποτελεί ένα παράθυρο ελπίδας και προοπτικής για τον φτωχοποιημένο από την τρόικα και τα μνημόνια λαό μας ο οποίος δεν ανέχεται πλέον την εθνική ταπείνωση, τη φτώχεια, την ανεργία, τις κατασχέσεις, το φορομπηχτικό ρεσάλτο, τον περίφημο δημοσιονομικό κόφτη, την αρπαγή των σπιτιών του από τα κοράκια και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσω του Κατοχικού Ταμείου. Τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας περνούν πλέον αντί πινακίου φακής και μάλιστα με δανεικά λεφτά στην κρατική γερμανική εταιρία Fraport ενώ στο στόχαστρο των δανειστών έχει μπει πλέον η ΔΕΗ και τα αποθέματα λιγνίτη.

«ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» είναι πλέον το πλατύ Δημοκρατικό και Πατριωτικό Πολιτικό Κίνημα με το οποίο θα αγωνιστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ προκειμένου να καταργηθούν τα μνημόνια, να απελευθερωθεί η Πατρίδα μας από την τρόικα και τους τοκογλύφους δανειστές, να διαγραφεί το επονείδιστο χρέος, να διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις, να στηρίξουμε τα Εθνικά μας Δίκαια απέναντι στις επιβουλές της Τουρκίας, να παλέψουμε για την ανασυγκρότηση της πρωτογενούς παραγωγής και για την δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου. Για μία διαφορετική θέση της Πατρίδας μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Το Πολιτικό μας Κίνημα «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» γεννήθηκε μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες ενάντια στο μνημόνιο και στην τρόικα και αγωνίζεται για μια κοινωνία δίκαιη με επίκεντρο τον Άνθρωπο. Για την αποκατάσταση των πολιτισμικών αξιών και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων.

Τα μέλη του Κινήματός μας πρωτοστάτησαν στις συλλογικές δράσεις ενάντια στα μνημόνια που οργανώθηκαν στις πλατείες και στις γειτονιές των πόλεων της Πατρίδας μας, στους χώρους δουλειάς και στα Πανεπιστήμια.

Το Πολιτικό μας Κίνημα «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται αταλάντευτα για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας αποκλειστικά προς όφελος του Ελληνικού λαού και για την εμπέδωση της αξιοκρατίας, της ισονομίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.

Για να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας η κομματοκρατία, η ρουσφετολογία, ο παλιός πολιτικός κόσμος, και τα μνημονιακά κόμματα, παλαιά και νέα, που κυριαρχούν σήμερα στην Ελληνική Βουλή.

Γιατί υπάρχει ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ για την ΕΛΛΑΔΑ μας.

Οι βασικές πολιτικές θέσεις του Πολιτικού Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»:

1. Ακύρωση των δανειακών συμβάσεων Ελλάδας/Κρατών Ευρωζώνης /ΔΝΤ/EFSF/ESMκαι των Μνημονίων

2. Λογιστικός Έλεγχος στη βάση του Κανονισμού 472/2013 της ΕΕ, μονομερής διαγραφή και ακύρωση του επονείδιστου δημόσιου χρέους

3. Άμεση και αποτελεσματική διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου. Τιτλοποίηση του κατοχικού δανείου και των άλλων ελληνικών απαιτήσεων κατά της Γερμανίας.

4. Κατοχύρωση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, της ΑΟΖ και προστασία των απαράγραπτων Εθνικών μας Δικαίων. Δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Άσκηση πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής με παράλληλη ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας. Κατάργηση των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας.

5. Κύπρος Ενιαία και Ανεξάρτητη. Άμεση και ολοσχερής αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από τη Μεγαλόνησο.

6. Συντακτική Συνέλευση για θέσπιση νέου Συντάγματος

7. Ειδικό Καθεστώς της Ελλάδας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εμπειρία από τις σχέσεις της ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο πριν το δημοψήφισμα για το Brexit, καθώς και οι σχέσεις της ΕΕ με την Ιρλανδία και την Δανία, έδειξαν ότι είναι δυνατή εντός της ΕΕ η διαμόρφωση ενός Ειδικού Καθεστώτος, μιας Ειδικής Σχέσης που να διασφαλίζει πλήρη ενάσκηση της εθνικής κυριαρχίας στα πεδία εφαρμογής του Ειδικού Καθεστώτος. Για το λόγο αυτό απαιτούμε, παράλληλα με τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους, ειδικές προνομιακές ρυθμίσεις και εξαιρέσεις για κλάδους της Ελληνικής οικονομίας όπως η γεωργία-κτηνοτροφία, η ενέργεια, η ναυπηγική βιομηχανία κλπ, καθώς και παρεκκλίσεις από τις ρυθμίσεις για την οικονομική διακυβέρνηση και το Σύμφωνο Σταθερότητας, με παράλληλη ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Τράπεζας της Ελλάδας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών προκειμένου να διευκολύνει τη λειτουργία του Ειδικού Καθεστώτος της Ελλάδας εντός της ΕΕ. Το Ειδικό Καθεστώς θα διαμορφωθεί στη βάση ενός Σχεδίου που θα εκπονήσει κυρίαρχα η Ελλάδα και θα λάβει νομική μορφή αντίστοιχη με την Απόφαση της ΕΕ του Φεβρουαρίου 2016 για τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ένωση. Επιπλέον απαιτούμε πλήρη και ολοσχερή κρατικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδας και απόσυρση της μετοχής της από το Χρηματιστήριο.

Οργανωτικές αρχές: Οι βασικές οργανωτικές αρχές του Πολιτικού Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» με βάση τις οποίες θα διαμορφωθεί το Καταστατικό του Kόμματος πηγάζουν από τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας και της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών στα κοινά.

Συμπληρώνονται δε κατά σειρά από τις παρακάτω αρχές:

1.Της κληρωτής δημοκρατίας,

2.Της αιρετής και ανακλητής αντιπροσώπευσης και

3.Της επικουρικότητας.

Όσοι διετέλεσαν υπουργοί μνημονιακών κυβερνήσεων καθώς και οι βουλευτές που ψήφισαν τα μνημόνια, τους εκτελεστικούς νόμους και στήριξαν πολιτικά τη Συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου 2015 δεν έχουν θέση στις τάξεις του Κόμματός μας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider