Ανυπολόγιστη καταστροφή προκαλούν οι τακτικισμοί της κυβέρνησης

Νίκος Δένδιας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανυπολόγιστη καταστροφή προκαλούν οι τακτικισμοί της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιχειρεί για μία ακόμη φορά να εξαπατήσει τους πολίτες. Αφού καθυστέρησε συστηματικά τη διαπραγμάτευση, με στόχο να ικανοποιήσει το εσωτερικό κομματικό της ακροατήριο, υποχώρησε από όλες τις «κόκκινες γραμμές» που η ίδια είχε θέσει και επιβάρυνε την ελληνική κοινωνία με 3,6 δισ. ευρώ επιπλέον επιβαρύνσεων, με περικοπές στις συντάξεις και αυξήσεις στους φόρους. Είναι η ίδια κυβέρνηση της οποίας ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωνε μέχρι πρόσφατα «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα»!

Οι τακτικισμοί αυτοί και τα νέα εξοντωτικά μέτρα που επιβάλει η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την «καταιγίδα» επιβαρύνσεων στις ασφαλιστικές εισφορές – με μεγάλη ευθύνη και των δανειστών που τα αποδέχθηκαν – προκαλούν πλέον ανυπολόγιστη καταστροφή στην οικονομία και επιταχύνουν τη διάλυση του κοινωνικού ιστού.

Είναι προφανές ότι η παράταση της εκκρεμότητας επί μήνες, επιβάρυνε τη θέση της Ελλάδας και αύξησε κατά πολύ τον λογαριασμό που καλούνται να πληρώσουν για μία ακόμη φορά οι πολίτες. Παρά το γεγονός ότι όλοι οι φορείς της αγοράς είχαν εγκαίρως διαμηνύσει τις επιπλέον καταστροφικές συνέπειες από την παράταση της αβεβαιότητας, η κυβέρνηση αγνόησε τις προειδοποιήσεις, χωρίς καν να επιτύχει όσα διαβεβαίωνε, περί αντιμέτρων και χρέους, πέρα από γενικόλογες αναφορές.

Τα όσα συνέβησαν στο ζήτημα της δήθεν «υπερήφανης» διαπραγμάτευσης σχετικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, είναι δυστυχώς, μία ακόμη απόδειξη, ότι η κυβέρνηση δεν προτάσσει το εθνικό συμφέρον, σε οτιδήποτε και αν πράττει, παρά μόνο το κομματικό.

Δεν είναι όμως μόνο η διαπραγμάτευση η οποία αποδεικνύει πόσο επιβλαβής είναι σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την χώρα. Σε μια σειρά από άλλους κρίσιμους τομείς, όπως στο Μεταναστευτικό –Προσφυγικό, στην Δημόσια Ασφάλεια (όπου επικρατεί εικόνα χάους με το «άβατο» των Εξαρχείων, τις συνεχείς επιθέσεις κουκουλοφόρων εναντίον αστυνομικών και την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας) στην Υγεία, την Παιδεία κ.α. τα προβλήματα είναι τεράστια δίνοντας την εντύπωση μιας χώρας η οποία ουσιαστικά δεν κυβερνάται.

Εάν η κυβέρνηση, όμως, δεν μπορεί να ασκήσει έστω και στοιχειωδώς τα καθήκοντά της οφείλει να παραιτηθεί. Είναι πασιφανές άλλωστε, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών αλλά και το κλίμα που επικρατεί στην κοινή γνώμη, ότι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του έχουν χάσει κάθε ίχνος λαϊκής στήριξης και αποδοχής.

Η χώρα χρειάζεται εκλογές για την ανάδειξη μιας νέας κυβέρνησης με διαφορετική πολιτική αντίληψη. Χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα παρουσιάσει Εθνικό Σχέδιο για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και θα αναλάβει την ιδιοκτησία και την ευθύνη της εφαρμογής του, σε όλους τους τομείς. Μια κυβέρνηση που θα τολμήσει γενναίες μεταρρυθμίσεις για την προσέλκυση επενδύσεων και θα καταφέρει, με πράξεις και σοβαρότητα, να πείσει τους εταίρους μας για την ανάγκη υιοθέτησης ρεαλιστικών δημοσιονομικών στόχων και μείωσης των φορολογικών συντελεστών.

Η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να συγκρατήσει τη σημερινή καταστροφική πορεία της χώρας και να αντιστρέψει το κλίμα, λειτουργώντας με γνώση, με σχέδιο, με αρχές και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες.

Επιμέλεια: Στέλλα Κεμανετζή

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider