Βασίλης Τοτόλης (RIST HELLAS): «Πληγή» για την οικονομία της χώρας το παρεμπόριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βασίλης Τοτόλης (RIST HELLAS): «Πληγή» για την οικονομία της χώρας το παρεμπόριο

Η πλειονότητα των καταναλωτών αγνοεί το γεγονός ότι η αύξηση του παρεμπορίου δημιουργεί συνθήκες «ξαφνικού θανάτου» ακόμα και στις λίγες εναπομείνασες υγιείς επιχειρήσεις, τονίζει ο κ. Βασίλης Τοτόλης, CEO της RIST Hellas. Γι’ αυτό και η εταιρεία δημιούργησε το Authenticity Project, το οποίο, όπως εξηγεί στο insider.gr, αποτελείται από μία σειρά ενεργειών που σκοπό έχουν να ενημερώσουν και να εκπαιδεύσουν το αγοραστικό κοινό, ούτως ώστε να διασφαλίσει ότι το ρολόι που πρόκειται να αγοράσει είναι αυθεντικό. Βασικός στόχος του κ. Τοτόλη είναι η συσπείρωση του κλάδου, ενώ θεωρεί ότι και από την πλευρά τους οι καταναλωτές οφείλουν να αναζητούν και να διασφαλίζουν τις απαραίτητες εγγυήσεις.

Τι είναι το Authenticity Project και ποιος είναι ο ρόλος της RIST Hellas σε αυτό;

Η RIST Hellas, αποκλειστικός αντιπρόσωπος των brands του Fossil Group στην Ελλάδα, δημιούργησε το «Authenticity Project». Πρόκειται για μία σειρά ενεργειών που σκοπό έχουν να ενημερώσουν πλήρως και να εκπαιδεύσουν το αγοραστικό κοινό, ούτως ώστε να είναι σε θέση να διασφαλίσει ότι το ρολόι που πρόκειται να αγοράσει είναι αυθεντικό. Μέσα από έναν μηχανισμό, στην online πλατφόρμα https://authenticity.rist.gr/ εύκολα και απλά διασφαλίζει ότι η αγορά του πληροί όλα τα standards αυθεντικότητας.

Ποιους αφορά και πώς μπορεί κάποιος να συμμετάσχει σε αυτό;

Ουσιαστικά αφορά όλους τους καταναλωτές, αφού έχουν όλοι δικαίωμα να συμμετάσχουν στο «Authenticity Project». Ο καταναλωτής αρκεί να επισκεφθεί ένα από τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα του δικτύου είτε φυσικά καταστήματα είτε ηλεκτρονικά (e-shops), και να επιλέξει για την αγορά του ένα ρολόι των brands του Fossil Group (Fossil, Michael Kors, Skagen, Emporio Armani, Armani Exchange, DKNY, Marc Jacobs, Misfit και Emporio Armani Swiss made). Στη συνέχεια μπορεί να επισκεφθεί τη σελίδα https://authenticity.rist.gr/, να καταχωρήσει τα στοιχεία του και τον σειριακό αριθμό στη φόρμα συμμετοχής και ίσως είναι ο τυχερός που θα ζήσει μια «αυθεντική» ταξιδιωτική εμπειρία και θα κερδίσει πλούσια δώρα από τα brands του Fossil Group.

Πόσο σημαντικές είναι οι απώλειες από το παρεμπόριο στον τομέα της ωρολογοποιίας;

Το θέμα του παρεμπορίου αποτελεί «πληγή» για την οικονομία της χώρας μας. Δυστυχώς, η πλειονότητα των καταναλωτών αγνοεί το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της αύξησης του παρεμπορίου στη χώρα μας δημιουργούν πλέον συνθήκες «ξαφνικού θανάτου» ακόμα και στις λίγες εναπομείνασες υγιείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτό το κομμάτι της αγοράς. Εδώ προστίθεται και το θέμα της απώλειας των φορολογικών εσόδων που στη συγκεκριμένη περίπτωση εντοπίζεται σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ λόγω της παράνομης δράσης πολλών καταστημάτων σε Αθήνα και σε άλλες περιφερειακές πόλεις -και πλέον, δεκάδων e-shops.

Τι μπορούν να κάνουν οι επιχειρήσεις για να αμυνθούν;

Βασικός μας στόχος είναι θα λέγαμε η «συσπείρωση» του κλάδου μας. Οφείλουμε να δράσουμε ομαδικά γιατί ο εχθρός είναι ένας και είναι κοινός για τον κλάδο της ωρολογοποιίας. Η RIST Hellas σε συνεργασία με το επίσημο δίκτυο καταστημάτων της έρχεται να βάλει ένα τέλος σε αυτό το φαινόμενο με το συγκεκριμένο project, έχοντας το συμφέρον των καταναλωτών πάντα στο επίκεντρο.

Ποιες πρωτοβουλίες έχει αναλάβει η RIST Hellas και τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής;

Το Authenticity Project παρουσιάστηκε για πρώτη φορά φέτος, στο 1ο πανελλήνιο συνέδριο των Retailers του επίσημου δικτύου της RIST Hellas. Η ενέργεια βρίσκεται στον αέρα ήδη και λαμβάνουμε θετική ανταπόκριση από τους καταναλωτές. Για εμάς τίθεται θέμα αρχικά εκπαίδευσης και ενημέρωσης των καταναλωτών, έτσι ώστε να μην έρχονται αντιμέτωποι με δυσάρεστες καταστάσεις μέσα από τις αγορές τους και ταυτόχρονα να γνωρίζουν όλα όσα χρειάζεται αναφορικά με την αγορά ενός ρολογιού.

Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές;

Οι καταναλωτές οφείλουν να αναζητούν και να διασφαλίζουν τις απαραίτητες εγγυήσεις σε αυτού του είδους τις αγορές. Ένα αυθεντικό προϊόν εξασφαλίζει πέρα από την άριστη ποιότητά του και ένα εξαιρετικό after sales service χάρη στις εγγυήσεις που το καλύπτουν.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα σε αυτή την κατεύθυνση;

H RIST Hellas, για το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιήσει θεσμικές συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς για την καταπολέμηση του παρεμπορίου και παράλληλα θα συνεχίσει τις ενέργειες ενημέρωσης του αγοραστικού κοινού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider