Μπαρούνας: Νέες πρωτιές διεκδικεί η Motorola

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπαρούνας: Νέες πρωτιές διεκδικεί η Motorola

Με ταχύτητες πέμπτης γενιάς θα τρέξει η Motorola διεκδικώντας τη νέα χρονιά υψηλότερο μερίδιο αγοράς τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην ελληνική αγορά Smartphones, όπως αναφέρει στο insider.gr ο Αντώνης Μπαρούνας, γενικός διευθυντής του τομέα κινητών συσκευών της Lenovo για την Ευρώπη, τον οποίο συναντήσαμε στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Στόχος της εταιρείας είναι μέσα σε δύο χρόνια να καταλάβει την τέταρτη ή και την 3η θέση στην Ευρώπη κερδίζοντας ξανά τη μεγάλη μερίδα των καταναλωτών.

Πλέον όπως διευκρινίζει ο κ. Μπαρούνας όλες οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας της Lenovo θα φέρουν το εμπορικό brand της Motorola, «της εταιρείας δηλαδή που έφτιαξε το πρώτο κινητό τηλέφωνο παγκοσμίως».

Όπως εξηγεί η νέα επιθετική στρατηγική περιλαμβάνει την στόχευση της εταιρείας στη μεσαία κατηγορία κινητών τηλεφώνων, με smartphones που κινούνται μεταξύ 150-350 ευρώ και «επιδίωξή της είναι η Motorola να καθιερωθεί στην καρδιά των καταναλωτών μέσα από αυτή την κατηγορία, την κατηγορία G που έχει εξασφαλίσει στην εταιρεία την 1η θέση στη Λατινική Αμερική και μερίδιο της τάξης του 10% στις ΗΠΑ. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην 5η θέση στην Ευρώπη με μερίδιο αγοράς 3%, μέχρι το 2018 θέλουμε να φτάσουμε στο 5% και μέχρι το 2019 στο 8% στην 4η δηλαδή, αν όχι στην 3η θέση».

Όπως διευκρινίζει, η εταιρεία θα συνεχίσει να παρουσιάζει ευρεία γκάμα συσκευών από 99 έως 799 ευρώ αλλά θα επικεντρωθεί σε συγκεκριμένα μοντέλα για να προσεγγίσει συγκεκριμένες κατηγορίες πελατών. Η στρατηγική μας δεν είναι να φτιάξουμε ένα κινητό 1.000 ευρώ που το έχουμε ούτως ή άλλως κι είναι εξαιρετικό και να συναγωνιστούμε την Samsung και την Apple που στοχεύουν το "υψηλό" κομμάτι της αγοράς. Εμείς θα μπούμε στην μεσαία κατηγορία και ξέρουμε ότι εκεί θα κερδίσουμε το παιχνίδι, πολύ απλά γιατί η Motorola μπορεί να φέρει την τεχνολογία ενός premium τηλεφώνου στα 250 ευρώ κι εκεί είναι η μεγάλη της διαφορά». «Άλλες εταιρείες δεν μπορούν να το κάνουν αυτό» απαντά ερωτηθείς για τον μεγάλο ανταγωνισμό που παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό η εν λογω κατηγορία κινητών με πάμπολλους κατασκευαστές να παρουσιάζουν νέα μοντέλα σε αυτές τις τιμές.

Ερωτηθείς για το τι περιμένουμε να δούμε από την Lenovo, η οποία δεν παρουσίασε κάποιο νεό μοντέλο στην έκθεση World Mobile Congress της Βαρκελώνης, ο κ. Μπαρούνας σημειώνει πώς «ο Απρίλιος θα περιλαμβάνει εκπλήξεις που θα σας εντυπωσιάσουν».

Παράλληλα, όπως εξηγεί ο κ. Μπαρούνας, ο οποίος ανέλαβε στις αρχές του 2018 τα νέα του καθήκοντα στη θέση του επικεφαλής του τμήματος smartphones της Lenovo, η εταιρεία στοχεύει και σε μια άλλη πρωτιά που θα την καθιερώσει εκ νέου στη συνείδηδη των καταναλωτών. «Πιστεύουμε ότι με την τεχνολογία που έχουμε αναπτύξει θα είμαστε οι πρώτοι για την Αμερική, κι αν όχι πρώτοι, δεύτεροι για την Ευρώπη που θα παρουσιάσουμε κινητό 5G».

Ως ένα από τα κορυφαία στελέχη του κλάδου και με πολυετή εμπειρία ο επικεφαλής των έξυπνων κινητών της Lenovo εκτιμά πως το πολυπόθητο και πολυσυζητημένο «5G δεν θα αργήσει να έρθει, αυτό όμως δνε ισχύει για την περίπτωση της Ελλάδας».

«Παγκοσμίως αναμένουμε δύο αγορές να είναι οι πρώτες που θα φέρουν τα δίκτυα πέμπτης γενιάς, την Αμερικάνικη και την Γιαπωνέζικη. Στη συνέχεια θα μπει και η Ευρωπαική αγορά στο παιχνίδι, με πρώτες τις ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες όπως Αγγλία, Γερμανία ίσως Γαλλία και Ιταλία. Την Ελλάδα την υπολογίζω τέλος του 2020. Να διευκρινίσουμε ωστόσο ότι η είσοδος στο 5G δεν θα σημαίνει ότι θα υπάρχει παντού, μπορεί να είναι μόνο στους Δελφούς για παράδειγμα» σημειώνει.

Όπως εξηγεί «επειδή θα γίνουν μεγάλες επενδύσεις στο 5G – για παράδειγμα για την περίπτωση της Ελλάδας για να τρέξεις δίκτυο 5G χρειάζεσαι επενδύσεις 500 εκατομμυρίων – οι εταιρείες που θα τις πραγματοποιήσουν θα βρουν τρόπους, για να γυρίσουν μεγάλο μέρος των καταναλωτών από το 4G στο 5G ώστε να πάρουν τα λεφτά τους πίσω».

Όσο για το μέλλον των κινητών, ο κ. Μπαρούνας υποστηρίζει ότι τόσο τα σύγχρονα δίκτυα πέμπτης γενιάς όσο και η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξουν πάρα πολύ την έννοια του κινητού τηλεφώνου έτσι όπως την ξέρουμε σήμερα. «Το κινητό μας θα είναι στο μέλλον γεμάτο σένσορες οι οποίοι θα κάνουν τα πάντα κι αυτό αναμένεται να αλλάξει πολύ και τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με αυτό. Κι όλα αυτά δεν είναι μακριά μιλάμε για το 2020-2021»...

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider